Borelj organizovao u Njujorku večeru za lidere Zapadnog Balkana - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Borelj organizovao u Njujorku večeru za lidere Zapadnog Balkana

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj priredio je na marginama Generalne skupštine UN neformalnu večeru sa liderima Zapadnog Balkana na kojoj su razgovarali o situaciji u regionu i odnosima na relaciji EU-Zapadni Balkan, kao i o pripremama za samit EU-Zapadni Balkan početkom oktobra.

U saopštenju Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) se navodi da je sastanak pružilo priliku za diskusiju o očekivanjima u pogledu pristupanja EU.

“Visoki predstavnik je podvukao potrebu snažne posvećenosti i partnera sa Zapadnog Balkana i Evropske unije i njenih država članica u prevazilaženju trenutne dinamike i pokretanju procesa napred”, saopšteno je iz Evropske službe za spoljne poslove.

Na sinoćenjem sastanku su učestvovali ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, predsednici Crne Gore Milo Đukanović, Severne Makedonije Stevo Pendarovski, kao i predsednica privremenih kosovskih institucija Vjosa Osmani, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i premijer Albanije Edi Rama.

Ovo je bio drugi takav sastanak čiji je domaćin bio visoki predstavnik, nakon neformalne večere u maju u Briselu.

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar