4. Novembra 2022.

Borelj: Očekujemo odgovor BG i PR na predlog Njemačke i Francuske

Big Portal

“ U sledećim danima videćemo kakav će biti odgovor na ovaj predlog. Ja se nadam da će to dozvoliti napredak i korak napred u procesu“, izjavio je Borelj u Minhenu gde učestvuje na sastanku G7.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je juče u Berlinu da EK podržava nemačko-francuski predlog za rešenje kosovskog pitanja i da će ga integrisati u dijalog.

Borelj poručuje da je potrebno da se „prevaziđe nasleđe prošlosti“ i da se normalizuju odnosi između Beograda i Prištine i da upravo to treba da omogući dijalog.

„Puno radimo na tome, sa specijalnim izaslanikom Miroslavom Lajčakom. Pre leta prezentovali smo plan kako bi se prevazišla atmosfera permanentne krize i da bi se našao način za široku normalizaciju odnosa. Zahvalan sam za podršku koju dobijamo od Nemačke i Francuske za ovaj plan“, rekao je Borelj.
On ocenjuje da je to dobra prilika za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i naglašava da je normalizacija odnosa veoma važna za napredak obe strane na evropskom putu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je u Berlinu, gde je učestvovala na samitu Berlinskog procesa, izjavila da Srbija završava svoj odgovor na nemačko francuski predlog i da će ga uručiti u formi non pejpera.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare