27. Augusta 2022.

Borelj: Imamo dogovor o dokumentima; Lajčak zahvaljuje

Big Portal

Borelj je na Tviteru poručio da je Srbija pristala da ukine ulazno-izlazne papire za nosioce kosovskih dokumenata, a da se Ksoovo složilo da ne uvodi takva dokumenta za one koji imaju srpske lične karte.

Imamo dogovor. “U okviru dijaloga uz podršku EU, Srbija je pristala da ukine dokumente za ulazak/izlaz za nosioce kosovskih ličnih dokumenata, a Kosovo se složilo da ih ne uvodi za nosioce srpske lične karte”, naglasi je Borelj.

On je dodao da će kosovski Srbi, kao i svi ostali građani, moći će slobodno da putuju između Kosova i Srbije koristeći svoje lične karte.

“EU je upravo dobila garancije od premijera Kurtija u tom cilju. Ovo je evropsko rešenje. Čestitamo obojici lidera na ovoj odluci i njihovom rukovodstvu”, istakao je Borelj.

Aleksandar Vučić se tokom današnjeg obraćanja osvrnuo na situaciju na KiM. On je naveo da u fioci čuva “sedam dokumenata o povlačenju priznanja Kosova”.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak oglasio se na Tviteru nakon objavljivanja Borelja o tome da je postignut dogovor.

” Zahvaljujem se DAS Eskobaru na diplomatiji i na njegovom snažnom angažmanu u podršci dijalogu koji vodi Evropska unija”, napisao je Lajčak..

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare