Bordo proglasio stečaj - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Bordo proglasio stečaj

Fudbalski klub Bordo proglasio je stečaj čime želi da se zaštiti pred sudom nakon što je King Street, američka firma koja je većinski vlasnik kluba, povukla finansijsku podršku klubu.

Bordo je u saopštenju potvrdio da vlasnici više ne žele finansijski da pomažu klub sada i u budućnosti. Zbog toga je predsednik kluba Frederik Longepe pribegao ovakvoj odluci dok se ne pronađe dugoročno rešenje.

Le Stade Matmut Atlantique est trop grand pour les Girondins de Bordeaux

King strit kupio je Bordo 2019. godine, ali već u martu je počelo da se priča o tome da će ova privatna kompanija prestati finansijski da podržava klub.

Bordo nije jedini klub u Francuskoj koji je u finansijskim problemima jer su od početka pandemije koronavirusa zarade svima višestruko smanjene posebno po osnovu primanja od TV prava.

„Iako je Bordo veoma uzdrman problemima koje imaju i drugi klubovi, i nakon što su u prethodnom periodu uložili u klub 46 miliona evra, vlasnici King strita saopštili su da više ne žele da finansiraju klub. Od kada je došlo do preuzimanja, protiv koga sam lično glasao, čini se da King strit nije ozbiljno nameravao da se posveti klubu što se sada i potvrdilo. Moramo da okrenemo novu stranu, moramo da uradimo sve kako bismo pronašli rešenje za opstanak našeg kluba“, poručio je predsednik Bordoa.

SK.

Danas objavljeno

Basketaši Srbije ponovo prvaci svijeta!

Zeljka

Kirjos: Razočaran sam što Rusi nisu na Vimbldonu

Vanja A

Davidovac potpisao za evropskog velikana

Vanja A

Ostavite komentar