''Borba za bolju i pravedniju vlast'' - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

”Borba za bolju i pravedniju vlast”

Novi protest opozicije biće održan sutra u 19 časova i 30 minuta u parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci. Poslanici Jelena Trivić, Nebojša Vukanović i Draško Stanivuković pozvali su građane da im se pridruže u borbi za bolju i pravedniju vlast Republike Srpske. Opozicija je tražila da se protest održi na…

Novi protest opozicije biće održan sutra u 19 časova i 30 minuta u parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci. Poslanici Jelena Trivić, Nebojša Vukanović i Draško Stanivuković pozvali su građane da im se pridruže u borbi za bolju i pravedniju vlast Republike Srpske.

Opozicija je tražila da se protest održi na Trgu Krajine, ali ni ovaj put MUP Srpske to nije odobrio. Poslanici ističu da ne odustaju. Na protestu iznijeće još jedan zahtjev – ključan za građane Banjaluke.

“Govorićemo i o ekološkoj katastrofi u Banjaluci, o slučaju piralen. Kada institucije ćute, kada vlasti ćute, mi moramo da progovorimo. To što oni ćute ne znači da se nešto loše ne dešava. Njihovo ćutanje samo je znak ozbiljnosti situacije u kojoj se Banjaluka. To zagađenje koje je uzrokovano piralenom na jednak način može da naškodi svim građanima Banjaluke i okoline. Može da bude jako kritično ukoliko institucije ne budu reagovale na vrijeme”, istakla je Jelena Trivić, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Poslanici opozicije pozvali su sve građane da se pridruže protestu, koji će, kako ističu, biti mirni i demokratski.

“Okupljamo se u 19 časova, a protest počinje u 19 časova i 30 minuta. Vidjećemo da li će nam biti dozvoljena šetnja. Prošli put nam je dozvoljeno u parku Mladen Stojanović, nadam se da će tako biti i ovaj put. Želimo kao odgovorni ljudi, kao narodni poslanici, kao neko ko želi da ostane i da živi u ovoj zemlji, da radi i da stvara. Želimo bolju vlast. Posao opozicije i jeste da vrši pritisak na institucije da rade svoj posao. Naši zahtjevi su potpuno realni i legitimni”, naglasila je Trivićeva.

Jedan od zahtjeva sa prošlog protesta bio je da se prestane sa zastrašivanje i legitimisanjem građana koji se okupljaju u parku kod hrama Hrista Spasitelja. Za sada taj zahtjev je ispunjen, rekla je Trivićeva.

BN TV

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar