Borba se nastavlja drugi dan zaredom: Vatra guta Siciliju, izgorjelo i ljetovalište - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Borba se nastavlja drugi dan zaredom: Vatra guta Siciliju, izgorjelo i ljetovalište

Italijanski vatrogasci drugi dan zaredom bore se protiv požara na Siciliji, koji su već doprli do grada Katanije, središta istoimene pokrajine.

j

Stanovnici su bili primorani da napuste svoje domove, a lokalna aerodrom privremeno je zatvoren.

Vatrogasci su na Tviteru objavili da su u poslednja 24 sata u raznim delovima Sicilije izveli 250 operacija gašenja, od čega 50 samo u Kataniji.

Sicilijanski grad, poznat po baroknoj arhitekturi, smešten je na istočnoj obali otoka na padinama Etne.

Požari su zahvatili područje Katanije koje gleda prema moru, poharavši pritom lokalno letovalište Le Capannine. Na fotografijama s plaže objavljenim na društvenim mrežama vide se izgoreli suncobrani i ležaljke.

Uz temperature koje su dosegnule i 40 stepeni Celzijusa, vrući vetar je pospešio širenje požara po celom otoku. Lokalni mediji izveštavaju o velikim požarima i u pokrajini Palermu.

Početkom nedelje požari su zahvatili različite delove južne Evrope, uključujući Španiju i južne regije Turske te su poharali italijanski otok Sardiniju.

Da bi ukrotila požare na Sardiniji, Italija je bila primorana zatražiti pomoć Evropske unije, koja je u ponedeljak poslala četiri kanadera. Iz područja zahvaćeno vatrom evakuisano je više od 350 ljudi.

Danas objavljeno

Na prelazima građani i ROSU, Helikopteri KFOR-a nadgledaju

M.

Huligani presreli i zapalili automobil sudije meča Velež – Borac

M.

Zemljotres jačine 6,0 pogodio okolinu Melburna

M.

Ostavite komentar