BORBA SA KORONA VIRUSOM U SRPSKOJ Šeranić: Trenutno se radi na tri glavne grupe mjera - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

BORBA SA KORONA VIRUSOM U SRPSKOJ Šeranić: Trenutno se radi na tri glavne grupe mjera

Štab za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj održao je danas sjednicu na kojoj su razmatrane primjene mjera kada je u pitanju suzbijanje širenja novog virusa korona u Republici Srpskoj.

Predsjednik Štaba za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj Alen Šeranić izvijestio je tim o epidemiološkoj slici u Republici Srpskoj i naglasio da se trenutno radi na tri glavne grupe mjera.

– Jedna grupa mjera je usmjerena ka tome da spriječimo i ograničimo u maksimalnoj mjeri „uvoz“ virusa iz inostranstva. Druga grupa mjera usmjerena je ka tome da suzbijemo širenje virusa unutar naše zajednice i treća je grupa mjera koja se sprovodi tiče se jačanja kapaciteta zdravstvenog sistema – naglasio je ministar Šeranić.

Na sjednici Štaba za praćenje epidemiološke situacije, ministri: Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture, Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta, Anton Kasipović, ministar pravde i Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave razgovarali su o pojedinačnim mjerama unutar sektora svoje nadležnosti. Naglašena je potreba veće odgovornosti građana kojima je izrečena mjera kućne izolacije i da će u slučaju kršenja ove mjere biti primjenjene sve zakonom predviđene sankcije.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Erdogan: Nemamo o čemu da razgovaramo sa Grčkom

M.

Voz pregazio grupu migranata

M.

Lukašenko: “Odavno su se dogovorili o razmeštanju nuklearnog oružja”

M.

Ostavite komentar