Borba bivše i nevjenčane žene za Džejovu penziju! - BIGportal.ba
Ex Yu

Borba bivše i nevjenčane žene za Džejovu penziju!

Andrijana Tomanić, nevjenčana supruga Džeja Ramadanovskog, bori se za penziju pokojnog pjevača zbog toga što njegova bivša žena Nada ispunjava sve zakonske uslove da ona bude ta koja nasljeđuje primanje koje je za života stekao i dobijao iz Austrije.

Ramadanovski je, podsetimo, ostvario pravo na mesečnu naknadu od 1.500 evra na ime invalidske penzije, nakon što je u Beču pre tri godine imao tešku operaciju srčanih zalistaka. S obzirom na to da je godinama plaćao porez i socijalno osiguranje u ovoj državi, Džej je dobio više nego pristojno mesečno primanje. Sada, prema tamošnjem zakonu, a o čemu je Kurir i pisao, Džejova bivša žena ima pravo da nasledi njegovu penziju jer su bili više od 15 godina u braku, tokom kojeg su dobili ćerke Anu i Mariju.

Džej, Džej Ramadanovski
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Međutim, Andrijana je svoj život poslednje dve decenije podredila folkeru, te smatra da baš njoj treba da pripadne ova finansijska korist. Zato je nedavno bila u Austriji sa svedocima koji su potvrdili da, iako zvanično nije bila u braku s folkerom, ona je ta koja je s njim dvadeset godina delila i dobro i zlo. To su u njenu korist posvedočili njihovi zajednički prijatelji, pa i sama porodica Ramadanovskog. Andrijana je predala kompletnu dokumentaciju i sada čeka rešenje iz Austrije da ona bude nosilac penzije nevenčanog supruga. Ona se nada da će ipak ona biti naslednik, a ne prva supruga Nada, s kojom je Džej do poslednjeg dana bio u dobrim odnosima i za koju je uvek isticao da je žena koju je najviše voleo.

Džej Ramadanovski
FOTO: INSTAGRAM

Andrijana je, inače, bila veoma predana pokojnom pevaču, o čemu je za Kurir posvedočio Džejov kum i najbliži saradnik Zoran Jagodić Rule. – Ta žena je čudo. Ona je njemu bila i leva i desna ruka. Poznavao sam ga 25 godina, a oni su poslednjih 20 živeli zajedno. Ona je, kako je to voleo da kaže, njegova bela žena. Želeo je da napiše knjigu koja bi se zvala baš tako, “Bela žena”. Svi su znali – kad ne mogu da dobiju Džeja, zovi Andrijanu ili Ruleta. Ona je sjajna, ona je neko ko mnogo voli Džeja. O svom odnosu nikad nisu pričali, ali to se znalo. Doduše, niko ih nije ni pitao o tome – rekao je Rule za Kurir.

Džejova bivša supruga Nada
DŽEJOVA BIVŠA SUPRUGA NADAFOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Inače, Andrijana je Džeju ugovarala nastupe, ali i gostovanja po emisijama. U oktobru su bili na poslednjem odmoru, i to u Bečićima, gde su proveli dve nedelje. Njihov odnos nikad nije bio tema u medijima, a ona je bez ikakve lične koristi štitila njegove interese. S njegovom porodicom od prvog dana je imala dobar odnos. Ovim povodom pozvali smo Tomanićevu, ali je ona kratko poručila da nema komentar.

Andrijana Tomanić i dalje boravi u stanu u kojem je živela s pokojnim Džejom Ramadanovskim. Ona ne dozvoljava da se izgubi sećanje na popularnog muzičara, pa svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje njegove fotografije, pesme i gostovanja na televizijama. Andrijana redovno obilazi pevačev grob i dalje vodi računa o svim detaljima koje u vezi s Ramadanovskim, a kako se priča, kao menadžerka će voditi i karijeru njegove ćerke Marije.

(kurir.rs)

Danas objavljeno

Veliki intervju Marine Tucaković iz 1983: Koga je smatrala najboljom pjevačicom Jugoslavije

Zeljka

Tucaković je za nju napisala stih vrijedan 100.000 evra; “Nije zauvijek otišla”

Zeljka

“Bili smo kao nokat i meso”: Damir Handanović o saradnji sa Marinom Tucaković

Zeljka

Ostavite komentar