Bora Milutinović: Imamo igrača koji su pobijedili Brazil - BIGportal.ba
Sport WWin Qatar 2022

Bora Milutinović: Imamo igrača koji su pobijedili Brazil

Legendarni fudbalski stručnjak Bora Milutinović pričao je u Jutru TV Prve o Svetskom prvenstvu.

Milutinović je živa legenda Mundijala na kojima je učestvovao pet puta sa pet različitih reprezentacija.

Debitovao je 1986. sa Meksikom, potom je do SP vodio Kostariku 1990, onda i domaćina SAD 1994, pa Nigeriju 1998. i na kraju Kinu 2002.

“Bilo bi lepo kad bi Kostarika i Srbija došli do finala, to bi bilo divno”, kaže Milutinović.

Srbija je u teškoj grupi u Kataru.

“Grupa je teška ali teška je za sve. Teška je koliko želimo da nam bude teška. Moramo da verujemo u kvalitete koje naši igrači imaju. Zaista verujem da možemo da postignemo pozitivan rezultat. Bilo bi idealno biti prvi, ali nije loše biti ni drugi. Važno je s kim igrate posle, u drugoj grupi imate i Urugvaj. Pa nije toliko važno prvi ili drugi koliko je važno ko je u drugoj grupi”, kaže iskusni stručnjak.

Na startu turnira čeka nas spektakl protiv Brazila.

“Normalno da treba da se se uživa, svaka utakmica je za uživanje. Naši igrači su pokazali kvalitete u klubovima. Nije bitno da li je Brazil ili neki drugi tim, igrač mora da uživa u svakoj utakmici u onoj igri koju pruža. Ne može se prognozirati rezultat, ne zna se šta će se desiti. Bilo bi divno da Srbija pobedi, ali prognozirati se ne može”.

Milutinović, kao i Predrag Mijatović, ističe mentalnu pripremu kao ključni faktor.

“Od psihološke pripreme najviše zavisi. Ja bih da podsetim da u našem timu ima nekoliko igrača koji su bili svetski prvaci, koji su pobedili Brazil sa 20 godina. Oni su stekli velike kvalitete u međuvremenu, posebno igrajući van tzemlje. To su kvaliteti koje nemaju drugi timovi”.
https://www.b92.net/embed/index.php?nav_id=2246364&part=1

Bivši fudbaler OFK Beograda i Partizana daje svoj savet igračima.

“Treba da veruju jedan drugom, da poštuju jedan drugog i da verujemo u njih. Nemamo mnogo igrača koji su ovo postigli, a postigli su jer znaju da kontrolišu svoje emocije i šta da rade u svkaoj utakmici. Šta je taktika, šta su sistemi? Jedino je važno da igrači imaju odnos prema igri, kolektivni duh i da uživaju u igri. I da rade ono što najviše vole, a to je da igraju fudbal”.

Koga Milutinović očekuje u finalu?

“Svi su govorili pozitivno o timu Francuske ali sada imaju dosta problema i povređenih igrača. Bitno je u kakvom sastavu će timovi da izlaze. Ako se kaže Brazil, Argentina, eto, na primer, Englezi su juče sa velikom gol-razlikom pobedili i to je za mene iznenađenje. Ali verujm da će pobednik biti Brazil ili Argentina i tu smo mi Srbija
“, našalio se Bora.

Što se tiče selekcija koje je on predvodio tokom karijere, najviše očekuje od jednog tima.

“Amerikanci su juče sa Velsom igrali 1:1 iako su bili bolji tim. Napravili su jednu grešku, prekršaj u 80 i nekom minutu ali mislim da mogu najdalje da prođu, iako bih voleo Meksiko i Kostarika takođe. Nikad se ne zna”,
 zaključio je Milutinović.

Danas objavljeno

Zvezda protiv Vojvodine – u čast Siniši Mihajloviću

Zeljka

Opet haos u NBA: Tuča, petorica isključena

Zeljka

Ronaldov prvi gol u Saudijskoj Arabiji – iz penala u 93. minutu

Zeljka

Ostavite komentar