Hrana i zdravlje

Bombice sa bijelim lukom i maslinovim uljem na bakin način

Za one koji su ih kupovali, ne i pravili, ne obeshrabrujte se, nije potrebna posebna pekarska veština.

Potrebno je:
200 ml mleka
20 g kvasca
kockica maslaca
1 kašičica šećera
malo soli
100 ml mlake vode
430 g brašna

Preliv:

100 ml vode
50 ml maslinovog ulja
3 čena belog luka
soli
peršunov list

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U mlakoj vodi rastopiti kvasac sa šećerom. Sipati kvasac u brašno, dodati maslac, so i mleko. Zamesiti glatko testo. Ostaviti da odmori 30 min. Istresti na sto koji ste malo premazali uljem. Uviti u tanku rolnicu, pa iseći na manje komade.

Svaki komad oblikovati u male loptice. Pleh obložiti pek papirom, pa poređati bombice. Pokriti i ostaviti da odmori oko 20 min. Premazati žumancetom i posuti krupnom solju.

Peći na 180 stepeni C oko 40 min. U činiju sipati 100 ml vode, dodati malo soli, maslinovo ulje, izdrobljen beli luk i peršunov list. Sve izmešati. Pečeno pecivo preliti sa belim lukom. Pre jela ostaviti da upije.

Danas objavljeno

Dermatolozi otkrivaju: Koliko često treba da se umivamo?

Z.K

Evo kako da najbolje ispržite mladi krompir

Z.K

Naučnici: Tečnost za ispiranje usta može da prouzrokuje zdravstvene probleme

Z.K

Ostavite komentar