Potrebno je:
200 ml mleka
20 g kvasca
kockica maslaca
1 kašičica šećera
malo soli
100 ml mlake vode
430 g brašna
Preliv:
100 ml vode
50 ml maslinovog ulja
3 čena belog luka
soli
peršunov list
Foto: Bakina kuhinja
Priprema:
U mlakoj vodi rastopiti kvasac sa šećerom. Sipati kvasac u brašno, dodati maslac, so i mleko. Zamesiti glatko testo. Ostaviti da odmori 30 min. Istresti na sto koji ste malo premazali uljem. Uviti u tanku rolnicu, pa iseći na manje komade.
Svaki komad oblikovati u male loptice. Pleh obložiti pek papirom, pa poređati bombice. Pokriti i ostaviti da odmori oko 20 min. Premazati žumancetom i posuti krupnom solju.
Peći na 180 stepeni C oko 40 min. U činiju sipati 100 ml vode, dodati malo soli, maslinovo ulje, izdrobljen beli luk i peršunov list. Sve izmešati. Pečeno pecivo preliti sa belim lukom. Pre jela ostaviti da upije.