Bombaški napad na školu u Kabulu, 55 mrtvih i više od 150 ranjenih - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Bombaški napad na školu u Kabulu, 55 mrtvih i više od 150 ranjenih

Najmanje 55 osoba, mahom dece, je ubijeno dok je ranjeno više od 150, u seriji eksplozija nedaleko od ženske škole u Kabulu, potvrdili su avganistanski zvaničnici. Talibani su odbacili odgovornost za napad.

Serija eksplozija vremenski se podudarila sa završetkom nastave u medresi Sajed ul Šuhada, pa su velika većina stradalih učenice te škole, saopštili su avganistanski zvaničnici.

Povlačenje američkih snaga iz Avganistana dovelo je do tektonskih poremećaja u bezbednosnom stanju u toj državi, ali za sada nije jasno ko je postavio bombe pored škole, pošto su talibani odmah odbacili odgovornost za napad.

Portparol ministarstva zdravlja, Gulam Dastagir Nazari je agenciji Rojters rekao da je najmanje 46 ranjenih prebačeno u okolne bolnice.

Povlačenje Amerikanaca iz Avganistana će biti okončano 11. septembra i do sada se iz te države povuklo desetak odsto snaga SAD.

Istovremeno sa povlačenjem Amerikanaca pojačani su napadi talibana širom Avganistana.

Napad se dogodio u zapadnom, pretežno šiitskom delu Kabula, koji se prethodnih godina nalazio na meti napada radikalnih islamista, uključujući pripadnike Islamske države.

Danas objavljeno

Novi potres kod Šibenika

M.

Preminule tri osobe, još sedam zaraženih u Srpskoj

M.

UPOZORENJE ZA TOPLOTNI TALAS: Hidrometeorološki zavod RS preporučuje laganiju odjeću i redovnu hidrataciju

M.

Ostavite komentar