Bombaški napad na predsednika Fudbalskog saveza Albanije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Bombaški napad na predsednika Fudbalskog saveza Albanije

Snažna eksplozija ispred kuće predsednika Fudbalskog saveza Albanije uoči glasanja o novom šefu te organizacije. Policija blokirala Drač. Velika materijalna šteta, nema povređenih.

Maskirana osoba postavila je eksploziv ispred kuće predsednika Fudbalskog saveza Albanije, Armanda Duke, ali u eksploziji nije bilo povređenih, javljaju albanski mediji.

Eksplozija je usledila nakon što je Fudbalski savez Albanije počeo proceduru izbora novog predsednika i, kako tvrdi Duka, serije pretnji koje je dobijao prethodnih dana.

Albanska policija odmah je blokirala delove Drača u potrazi za maskiranim muškarcem koji je postavio paket sa eksplozivom u neposrednoj blizini kuće Armanda Duke.

U trenutku eksplozije u kući se nalazila samo njegova supruga.

Motiv za ovaj napad nije poznat, ali se Duka nedavno sukobio sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veljijajem, koji je u nekoliko navrata vređao zvaničnike Fudbalskog saveza Albanije i pretio im.

“On je moj rival, a ne neprijatelj”, odmah je reagovao gradonačelnik Tirane, tražeći od policije da što pre uhvati počinice ovog napada.

Danas objavljeno

Četiri novorođenčeta zaražena u Bolnici Gradiška, teži slučajevi prebačeni u Banjaluku

M.

U luku Mariupolj uplovio ruski teretnjak

M.

Dodik: Radi mirnije budućnosti svi treba da odgovaraju za počinjene zločine

M.

Ostavite komentar