Bolt: Neki sprinteri danas imaju nekorektnu prednost - BIGportal.ba
Atletika Sport

Bolt: Neki sprinteri danas imaju nekorektnu prednost

Jusein Bolt, legenda svetskog sprinta, oglasio se nekoliko dana uoči početka Olimpijskih igara.

Atletičar sa Jamajke, koji je vlasnik svetskih rekorda na 100 i 200 metara, smatra da danas pojedini takmičari imaju nepoštenu prednost u odnosu na njega i ranije generacije.

Proizvođači sprinterica stvorili su takvu cipelu da Bolt veruje da sada to može da pomogne da se kao od šale obore njegovi rekordi.

I tvrdi da oni koji ih nose, imaju nekorektnu prednost u odnosu na ostale.

Kada su mi rekli za to, nisam mogao da poverujem da smo dotle došli. Znate na šta mislim, na to da prilagođavamo krampone na nivo da sada daju atletičarima prednost da trče još brže. To je čudno i nekorektno za mnoge, jer znam da su kompanije u prošlosti to pokušavale i ranije, ali su rukovodeća tela bila kategorična u odgovoru, ‘ne možete da menjate krampone’. I sada kada čujem da to rade, pa to je zaista smešno“, rekao je Bolt za Rojters.

Najveći favorit da uzme zlato na 100 metara u tokiju je Amerikanac Trajvon Bromel, koji je ove godine trčao 9,77 sekundi.

On ipak ne veruje da novi tipovi sprinterica daju ikakvu prednost.

Ne vidim mnogo podataka koji pokazuju da imamo takvo poboljšanje. Znam da moja firma (Nju Balans) stalno radi na tome da napravi savršenu patiku, ali ja kao takmičar ne vidim da ima dovoljno podataka da bi se reklo da imam prednost“, rekao je Bromel.

Danas objavljeno

Borac savladao Široki u derbiju kola

M.

Đoković ponovo u BiH: Prvi reket svijeta u Visokom

M.

„Šta ću raditi sa 2,1 miliona eura? Neka odluče roditelji“

Vanja A

Ostavite komentar