Bolnica i starački dom pod istragom zbog korone - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Bolnica i starački dom pod istragom zbog korone

Nakon intrahospitalne infekcije na Internom odjeljenju u JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj i Domu za starije osobe ”Zlatni Lug” Derventa, Okružno javno tužilaštvo (OJT) Doboj otvorilo je istragu u ovom slučaju.

Informaciju potvrdila je Željka Radović, tužiteljka OJT Doboj, prenosi Klix.

–Za sada niko nije osumnjičen, u toku su provjere, odnosno čekamo da se dostavi dokumentaciju iz bolnice “Sveti apostol Luka” i iz Doma za starija lica “Zlatni Lug”, a ista još nije dostavljena.

Svemu je prethodilo objavljivanje u nekim medijima nakon posjete ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića. Tražimo da se dostavi sva papirologija kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo i kako bi se preduzeli daljnji koraci u ovom predmetu – kazala je Radović.

Podsjećamo, prošle sedmice direktor JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj Mladen Gajić rekao je kako je do intrahospitalne infekcije na Internom odjeljenju došlo preko zaraženih pacijenata koji nisu pokazivali nikakve simptome, ni povišenu temperaturu, ni kašalj, ali kako će Komisija za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija Bolnice Doboj utvrditi da li je bilo eventualnih propusta u radu.

Dodao je i to da je urađena identifikacija medicinskog osoblja i pacijenata pozitivnih na koronavirus s Internog odjeljenja.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je kazao da zdravstveni radnici koji su zaraženi nisu bježali od posla nego su liječili pacijente ne samo iz Doboja nego i iz drugih osam opština koje pokriva dobojska Bolnica i na poslu su zaraženi.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Preminuo Aki Rahimovski

Zeljka

Slovenija: Više povrijeđenih u nezgodi sa balonom

M.

Nestali mladić iz Splita sinoć bio aktivan na Viberu

M.

Ostavite komentar