Bolji uslovi za 500 đaka u Banjaluci: Milion KM za obnovu OŠ "Zmaj Јova Јovanović" - BIGportal.ba
Banja Luka

Bolji uslovi za 500 đaka u Banjaluci: Milion KM za obnovu OŠ “Zmaj Јova Јovanović”

Uslovi za školovanje više od 500 učenika Osnove škole “Zmaj Јova Јovanović” biće uskoro neuporedivo bolji nego što je to danas slučaj, nakon što je ovih dana počela obnova jedne od najstarijih gradskih škola.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je danas obišao ovu školu, rekao je da će u rekonstrukciju škole na Kočićevom vijencu biti uloženo oko milion KM, kroz projekat podizanja energetske efikasnosti školskih i predškolskih objekata.

  • Do sada, sedam banjalučkih centralnih osnovnih škola je potpuno obnovljeno kroz projekat energetske efikasnosti. Dograđena je škola na Starčevici, temeljno obnovljeno nekoliko područnih škola od Aginog sela do Pavlovca i na još 24 objekta obavljeni veći ili manji zahvati – rekao je Radojičić, dodajući da je riječ o milionskim iznosima.

Osnovni cilj, kako je rekao, jeste da djeci u školskim objektima budu poboljšani uslovi, da im bude toplije i ugodnije za praćenje nastave.

Ministarka prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Srebrenka Golić precizirala je da je kroz projekte energetske efikasnosti u Banjaluci do sada sanirano 16 objekata, za šta je izdvojeno 9,5 miliona KM.

  • Riječ je o objektima namijenjenim za obrazovanje i zdravstvo. Konkretno, za školu “Zmaj Јova Јovanović”, uz novu fasadu i stolariju, radimo i novu kotlovnicu kako bi se sa fosilnih goriva prešlo na obnovljive izvore energije – istakla je Golićeva i dodala da bi radovi na ovoj školi trebalo da budu okončani krajem januara naredne godine.

Direktorka ove škole Dijana Bogdanović potvrdila je da se rekonstrukcija objeketa odvija prema planu, bez obzira na početne poteškoće u organizaciji izvođenja samih radova zbog epidemiološke situacije.

  • U okviru ovih radova, škola će dobiti novu fasadu, termoizolaciju i stolariju, te će za zagrijavanje prostorija ubuduće koristiti biološki prihvatljiv energent – istakla je ona.

Danas objavljeno

Human gest! Besplatni termini na gradskom bazenu za djecu sa poteškoćama u razvoju iz Banjaluke

M.

Za dva dana više od 170 zahtjeva: Porodiljama u Banjaluci novčana naknada od velikog značaja

M.

Skoro pola godine od početka radova: Čuvena fontana vraća dašak stare Banjaluke

M.

Ostavite komentar