Bolji od kupovnog: Domaći hljeb - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Bolji od kupovnog: Domaći hljeb

Jednostavan recept

Sastojci
Potrebno je:

  • 200 ml mleka
  • 100 ml mlake vode
  • 30 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike ulja
  • 450 g brašna
  • 40 g maslaca

Ostalo:

  • 1 kesa za pečenje mesa

Priprema

Pomešati mlaku vodu i mleko, pa u njemu razmutiti kvasac, i uz dodatak, šećera i malo brašna ostaviti da nadođe. Nadošlom kvascu dodati ulje, pa sve dobro zamesiti uz postepeno dodavanje brašna. Kada je testo već umešeno, dodati mu maslac i mesiti još desetak minuta da se sve lepo sjedini (uz dodavanje pomalo brašna).

Umešeno testo premestiti u nauljenu posudu i ostaviti da narasta oko 45 minuta. Naraslo testo premesiti, a onda razviti u tanku koru. Uviti je u rolat. Potom pažljivo prebaciti u kesu za pečenje mesa, pa zajedno sa kesom u pleh. Ostaviti da narasta oko 15-20 minuta.

Površinu hleba zaseći skalpelom na više mesta. Posuti sa malo brašna. Kesu zatvoriti i na par mesta izbockati čačkalicom kako bi imalo vazduha tokom pečenja. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Alo.rs

Danas objavljeno

Voće koje poboljšava san

Vanja A

Danas uživaj u omiljenim zalogajima legendarne Margarite

Vanja A

Jelo na kašiku: Bijela čorba krcata mesom i povrćem

Zeljka

Ostavite komentar