Bolja zdravstvena zaštita građana: U banjalučkom Domu zdravlja novi rendgen aparati - BIGportal.ba
Banja Luka

Bolja zdravstvena zaštita građana: U banjalučkom Domu zdravlja novi rendgen aparati

Dom zdravlja Banjaluka od danas ima dva nova digitalna rendgen aparata vrijedna 1,1 milion KM, čija primjena će doprinijeti unapređenju zdravstvene zaštite građana banjalučke regije, budući da će sada u ovoj zdravstenoj ustanovi rendgen dijagnostika biti potpuno digitlaizovana.

Od ukupnog iznosa za nabavku aparata Vlada Republike Srpske obezbijedila je 560.000 KM, grad 420.000 KM, a Dom zdravlja 130.000 KM. Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik izjavio je da je ponosan na zdravstvene radnike, te naglasio da je savremena oprema značajna, ali ne vrijedi bez kvalitetnog ljudstva.

”Ovo je dokaz da Srpska ima kapacitete da ulaže u svoj zdravstveni sistem na svim nivoima”, istakao je Dodik. Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je cilj da se građanima omogući što bolja i savremenija opremu, kao i da preventiva bude na prvo mjestu.

Predstavljanju ovih aparata u Odjeljenju radiološke i ultrazvučne dijagnostike banjalučkog Doma zdravlja prisustvovali su radnici ove zdravstvene ustanove.

Danas objavljeno

Banjaluka krcata za Novu godinu: Evo ko traži krevet viška

Vanja A

Vatra ugašena: Gorio otpadni namještaj iza Boske FOTO

Vanja A

Preminula legenda Borca, Hikmet Kušmić

M.

Ostavite komentar