Sastojci:
- 5 kg krompira
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 veći crni luk
- 3 jaja
- 400 ml jogurta
- 100 g kačkavalja
- 50 g parmezana
- peršun
- so, biber
Priprema:
- Piletinu operite i isecite na kockice.
- Propržite sitno iseckan crni luk, kada dobije lepu boju, dodajte piletinu, posolite, pobiberite, pa dinstajte oko 10 minuta.
- Krompir oljuštite, isecite na kolutove. Prokuvajte ga kratko, par minuta, pa ih izvadite iz vode.
- Jaja umutite, umešajte jogurt i malo posolite.
- Pleh premažite s malo masnoće.
- Prvo dno prekrijte polovinom krompira, pa narendajte preko polovinu kačkavalja.
- Preko toga stavite piletinu, prelijte s polovinom smese od jaja i jogurta i pospite s drugom polovinom kačkavalja.
- Zatim, preko toga stavite ostatak krompira, pospite sa rendanim parmezanom i prelijte s ostatkom smese od jaja i jogurta.
- Po želji možete posuti i s malo seckanog peršuna.
- Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.