Bogdanović vidi najezdu Srba u NBA: Željko ima moć, a tu su još trojica - BIGportal.ba
Košarka Sport

Bogdanović vidi najezdu Srba u NBA: Željko ima moć, a tu su još trojica

Košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović pričao je o uticaju Srba na NBA i reprezentaciji Srbije.

Bogdanović je, u razgovoru sa srpskim novinarima po potpisavanju ugovora sa “Adidasom”, najavio da će doći na olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu u junu, iako nije baš siguran da li će imati vremena.

Takođe, govorio je o Željku Obradoviću, Alekseju Pokuševskom, Vasiliju Miciću, kao i koga od srpskih košarkaša vidi u najjačoj ligi sveta.

Bogdanović veruje da bi legendarni Obradović, koji ga je vodio u Fenerbahčeu, mogao da bude uspešan i u NBA slično kao u Evropi.

Ima moć adaptacije, ume da se prilagodi i siguran sam da bi našao sistem. U SAD je drugačije, nema priprema za utakmice, nema slabijih mečeva, nema odmaranja, a ova sezona je bila naporna. Željko bi pronašao svoj način, napravio je uspeh, na šta nas je navikao. I u SAD ne bi ostao dužan“, počeo je šuter Atlanta Hoksa.

Kako ti se čini Aleksej Pokuševski, najmlađi košarkaš u NBA ligi? Imao je odlične partije u Oklahoma Siti Tanderu.

“Videli smo se na utakmici, ne poznajemo se ovako. Tada nije bilo vremena za pametovanje i savete, pozdravili smo se. Igra lepo, mora da bude bezobrazniji, a mi to nemamo jer mislimo da se sve vrti oko tima. Pokazao je talenat, sad će da rade na njemu i sve to treba da iskoristi”.

Bogdan je dodao da sve to “deluje jednostavno, ali je jako teško”, s tim da veruje da Poku može da igra “bitnu ulogu na NBA nivou”. Već sada je prognozirao koga vidi u najjačoj ligi, pored Obradovića.

Gledao sam Petruševa, deluje kao neko ko može da igra na NBA nivou. Takođe, i Milutinov može. Često mi u reprezentaciji pričamo o tome, dođemo do te teme“.

Na leto red dolazi na Vasilija Micića, koji će izvesno obući dres Oklahome kod Pokuševskog.

“Vasa je fizički spreman, ali razlika je ovde što se igra mnogo utakmica. Nema loših ekipa. Dosta se potcenjuju neke ekipe u NBA, svi rade mnogo, niko ne želi da izgubi. Želim mu da bude spreman, zdrav i da radi na telu konstantno. To je meni bio problem prve i druge godine“.

Kratko je komentarisao situaciju u Partizanu, koga je pratio kada su mu obaveze dozvoljavale.

“Ispratio sam koliko sam uspeo, teška sezona je za Partizan. Teško je bilo za sve, uslovi, Partizan je bez navijača nešto drugo, to znamo. Verovatno je bilo i ostalima da prave bez navijača“, zaključio je Bogdan, uz odgovor da se ne čuje sa Duškom Vujoševićem.

Danas objavljeno

Bodiroga: Rivalstvo istorijsko, poštovanje neophodno

Vanja A

“Da je Novak igrao svuda, ostao bi prvi”

Vanja A

Portugal razmontirao švajcarski sat!

Vanja A

Ostavite komentar