Bogdan u centru pažnje – NBA pokrenuo istragu! - BIGportal.ba
Košarka Sport

Bogdan u centru pažnje – NBA pokrenuo istragu!

Čelni ljudi NBA lige pokrenuli su istragu zbog propalog dogovora između Sakramenta i Milvokija u kojem je u centru pažnje bio Bogdan Bogdanović

Prethodnih dana svi svetski mediji preneli su vest kako je Bogdanović putem “sign and trade” poslat u franšizu iz Viskonsina.

Međutim, kako je Bogdanović ograničeno slobodan košarkaš, on sa Sakramentom, ali i sa drugim timovima, može da pregovara tek kada krene prelazni rok.

Do tada je strogo zabranjeno i, pre svega, kažnjivo da timovi stupe u kontakt sa igračima.

Kako je “sign and trade” dogovoren pre nekoliko dana, a prelazni rok kreće u petak 20. novembra, u četvrtak se pojavila informacija kako Bogdanović ne želi u Milvoki i kako ni u jednom trenutku nije imao kontakt sa tom franšizom.

Očekivano, timovi se “peru” jer ne žele da budu kažnjeni, međutim NBA liga je očekivano pokrenula istragu jer je “tampering”, odnosno pregovori sa košarkašima pre početka prelaznog toka, zabranjeno.

“Sign and trade” znači da bi Bogdanović potpisao ugovor sa Sakramentom, ali bi onda automatski bio poslat u Milvoki za Dontea Divinčenca, Ersana Iljasovu i Di Džej Vilsona.

Problem je što Bogdan nije smeo da potpiše nikakav ugovor pre petka, timovi nisu smeli zvanično sa njim da pregovaraju i videćemo koji će biti krajnji epilog.

Srpski košarkaš ne bi trebalo da bude kažnjen, ali bi zato Kingsi i Baksi mogli da “nastradaju”.

Danas objavljeno

Još jedna dominantna predstava Srbije na Svjetskom prvenstvu

Vanja A

Đoković: Da ste odrastali u Srbiji, razumjeli biste

Vanja A

Novak u polufinalu turnira u Astani!

Zeljka

Ostavite komentar