Bodybuilder je pojeo 17.000 kalorija u danu, evo kako je to izgledalo - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Bodybuilder je pojeo 17.000 kalorija u danu, evo kako je to izgledalo

NEMOJTE sjesti za sto s The Mountainom, osim ako ne želite povraćati. To se da zaključiti iz njegovih prehrambenih potreba koje su za mnoge nemoguće.

Naime, islandski glumac Hafór Julius Björnsson, poznat po ulozi Gregora “The Mountaina” Cleganea u seriji “Igra prijestola”, jedan je od najsnažnijih muškaraca na svijetu. 

Podvrgnuo se jednom od najluđih izazova na internetu koji uključuju hranu i na dan kojim krši dijetu odlučio je servirati obrok od 50 hiljada kalorija s dvojicom prijatelja bodybuildera Gretarom i Skulijem. To znači da je svaki morao u prosjeku pojesti 16.666 kalorija. Nevjerovatan broj s obzirom na to da se prosječnoj odrasloj osobi u danu preporučuje unositi otprilike 2000 do 2500 kalorija. Ako se bavite bodybuildingom i želite napumpati mišiće, zavisno o veličini i cilju, brojka varira od 3000 do 5000 kalorija u danu.

Snagatori su ovaj obrok jeli deset sati. Počeli su zdravo, s govedinom i rižom, a onda se bacili na palačinke, burgere, pržene krompiriće, čokoladni shake, sladoled, pizze, hljeb i štošta drugo.

Do kraja dana Gretar je odustao i propustio zadnji slijed od 12 krofni jer je povratio nekoliko puta. Skuli je uspio, ali je takođe nakon toga povraćao.

Jedino je The Mountain uspio pojesti 17 hiljada kalorija bez posjećivanja kupatila.

Danas objavljeno

Izgubio na kvizu – uništio studio

Zeljka

Za 3 godine UŠTEDILA za stan:Jednostavan trik postao je pravi hit na internetu

Zeljka

Evo koje stvari nam uništavaju veš-mašinu

Zeljka

Ostavite komentar