Bočeli kritikovao Vladu Italije i pozvao na bojkot mjera - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Bočeli kritikovao Vladu Italije i pozvao na bojkot mjera

Čuveni tenor Andrea Bočeli kritikovao je odgovor italijanske Vlade na pandemiju virusa korona rekavši da je bio ponižen uvođenjem mjera karantina i pozvao je građane da odbiju da poštuju pravila koja su još na snazi.

Bočelijevi komentari na konferenciji održanoj u italijanskom senatu iznenadili su sve, s obzirom na to da je čuveni tenor smatran simbolom nacionalnog jedinstva u jeku pandemije i mjera karantina, kada je za Uskrs pjevao u praznoj milanskoj katedrali, njegov nastup prenošen je uživo.

“Osjećao sam se poniženo i uvrijeđeno. Nisam mogao da napustim kuću iako nisam počinio nikakav zločin”, rekao je juče Bočeli na konferenciji kojoj su prisustovali pripadnici opozicije, uključujući i lidera Ligea Matea Salvinija, koji je i sam kritikovao odgovor vlade na pandemiju.

Rojters prenosi da je čuveni operski pjevač, koji, inače ima 61 godinu, priznao da je prekršio mjere karantina “zato što nije smatrao da je ispravno i zdravo da ostane kod kuće u njegovim godinama”.

On je takođe rekao da vjeruje da situacija nije mogla da bude toliko ozbiljna kao što su vlasti to predstavile, s obzirom da ne poznaje nikog ko je zbog korone bio smješten na odeljenje intenzivne nege.

Mere karantina u Italiji su uvedene početkom marta, da bi kasnije bile ublažavane po fazama tokom tri mjeseca.

U cilju zaštite od korona virusa, u ovoj zemlji su i dalje na snazi mjere socijalnog distanciranja i obavezno nošenje maski u zatvorenim javnim prostorima.

Andrea Bočeli pozvao je na bojkot ovih pravila.

“Hajde da odbijemo da poštujemo ovo pravilo. Hajde da čitamo knjige, da se krećemo, da upoznajemo jedni druge, razgovaramo…”, predložio je.

U Italiji je od početka pandemije korona virusom zaraženo blizu 250.000 ljudi, dok je od posledica COVID-19 preminulo preko 35.000 pacijenata.

Nezavisne

Danas objavljeno

Dadilje slavnih osoba nemaju normalan život

Vanja A

Prisjeo mu dobitak na lutriji: Svaki dan mu dolaze kući i traže novac

Vanja A

BL Chilli Queen oduvala mušku konkurenciju na “Šurijadi”

Vanja A

Ostavite komentar