9. Novembra 2022.

Bocan-Harčenko: Srbi na Kosovu i Metohiji bili primorani da napuste institucije

Big Portal

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, on je istakao da su jednostranim aktima Prištine podignute tenzije koje su stanje dovele na ivicu opasnog sukoba.

  • Ako bi to želio, vjerujem da Zapad može da natera Prištinu da ispuni sve obaveze ili da ne radi ono što je štetno poput preregistracije vozila. Oni sad traže od Prištine nešto na rečima, ali joj gledaju kroz prste kada je riječ o konretnim akcijama – rekao je Bocan-Harčenko za Televiziju “Hepi”.

Ukazujući da je cilj Prištine da protjera srpsko stanovništvo sa Kosmeta i stavi sjever pod svoju kontrolu, on je naveo da je veoma važno što je Beograd odlučno stao uz kosovske Srbe, ne samo politički, nego i jasnom reakcijom na prijetnje i pokušaje progona svog naroda.

Ambasador Rusije u Beogradu ponovio je da njegova zemlja principijelno i jasno podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Govoreći o pritiscima na Beograd da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, on je ocijenio da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neuvođenjem kaznenih mjera Moskvi dosljedno pokazuje principijelan pristup tom pitanju.

On smatra da Vučić time prvenstveno vodi brigu o Srbiji i srpskom narodu, jer su za zemlje koje su uvele sankcije posljedice teške, posebno u Zapadnoj Evropi, i to i u privredi i u socijalnoj sferi.

  • Energetska kriza vlada svuda izuzev Srbije, koja ne može da opstane potpuno van svega što se dešava, ali je stanje u njoj mnogo bolje nego u ostatku Evrope, zahvaljujući nastavku naše saradnje – rekao je Bocan-Harčenko.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare