"Boba i treneri su nam govorili: 'Momci, mi smo Srbi, pobijedićemo sve'" - BIGportal.ba
Odbojka Sport

“Boba i treneri su nam govorili: ‘Momci, mi smo Srbi, pobijedićemo sve'”

Tehničar odbojkaške reprezentacije Nikola Jovović rekao je da su međusobno poverenje i poštovanje doveli srpski tim do evropskog trona i zlatne medalje.

Odbojkaši Srbije doputovali su u Beograd nakon što su osvojili Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

“Negde u četvrtom setu, Uroš Kovačević nas je skupio i rekao: ‘Momci, to je to. Mi osvajamo’. U tim trenucima nismo bili ni svesni, evo i sada sam se naježio. Ti utisci se još nisu slegli, veoma se lepo osećamo. Obradovali smo naciju i naše bližnje. Nadam se da ovo neće prestati”, rekao je Jovović Tanjugu.

On je istakao da je međusobno poverenje između stručnog štaba i igrača od početka priprema rezultiralo osvajanjenm najsjajnijeg odličja.

“Sve je počelo od Bobe (Slobodana Kovača prim.aut) i stručnog štaba. Oni su govorili: ‘Momci, nema veze, idemo, radimo, tereniramo. Mi smo Srbi, mi ćemo pobediti sve. Verovali su u naš rad u startu, mi u njihov. Međusobni rad, poštovanje i poverenje doveli su do ovog uspeha. To je sigurno'”.

Jovović je istakao da mu je meč protiv Ukrajine u četvrfinalu bio najteži, tezi čak i od polufinala.

“Mi smo prvih pet utakmica na EP igrali protiv 60 igrača koje ne poznajemo. Bilo je veoma teško i nezgodno za igrati dan za danom na takvom takmičenju. Mnogo protivnika… Protiv Francuske nismo imali šta da izgubimo. Dokazali smo klasu i finale je bilo nekako šlag na tortu”, zaključio je Jovović.

Danas objavljeno

Meloun molio Jokića da ne igra VIDEO

Vanja A

ATP prijeti nevakcinisanima

Vanja A

Evroliga kaznila Zvezdu

Vanja A

Ostavite komentar