Bob Dylan optužen za seksualno zlostavljanje djevojčice - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Bob Dylan optužen za seksualno zlostavljanje djevojčice

Prošli petak podignuta je optužnica protiv pjevača Boba Dylana (81).

Optužnica tvrdi kako je Dylan 1965. godine tada 12-godišnjoj tužiteljici, koja je identificirana samo kao J. C., seksualno zlostavljao u Chelsea Hotelu.

J. C. navodi da je pjevač tokom razdoblja od mjesec i po u aprilu i maju 1965. iskoristio svoju slavu kako bi se sprijateljio s njom prije nego ju je zlostavljao, što je ‘bilo popraćeno s alkoholom, drogom i prijetnjama da će ju fizički zlostavljati’. U optužnici stoji da ju je to iskustvo ostavilo ’emocionalno povrijeđenom i psihološki oštećenom sve do danas’.

J. C. kaže kako je zbog svega što je iskusila morala potražiti liječničku pomoć, a da su posljedice ‘neprolazne i dugotrajne te su joj onemogućile prisustvovanje u njenim uobičajenim aktivnostima’. Navedeno je da se između ostaloga morala nositi s depresijom, sramom i anksioznošću.

Optužba, koja je podignuta na vrhovnom sudu Manhattana, navodi i da ju je Dylan tada držao protiv njene volje. Nije poznato koliku odštetu tužiteljica traži.

Dylanov glasnogovornik izjavio je za USA Today da je ’56-godišnja tvrdnja neistina i da će se muzičar energično braniti’.

Izvor: 24sata.hr

Danas objavljeno

Botto je robot koji stvara umjetnička djela, a zaradio je i prvi milion

Vanja A

Beba slona pokušala se sprijateljiti sa psom, pogledajte kako je prošlo

Vanja A

Pet činjenica o seksu o kojima se rijetko priča

Vanja A

Ostavite komentar