Boaći godinu dana nije dao gol - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Boaći godinu dana nije dao gol

Uprava Zvezde se odlučila na potez da Boaćija vrati sa azijskog kontinenta pola godine kasnije iako je napadač za vrijeme boravka u kineskoj ligi upisao samo 15 prvenstvenih utakmica uz postignuta tri gola.

Problem je što je na njegov dolazak i platu tokom njegovog boravka dato blizu četiri miliona evra. Obeštećenje za internacionalca iz Gane koštalo je 1.5 miliona, plata mu je iznosila preko milion evra, tako da je za Boaćijevog ponovnog boravka u Beogradu Zvezda morala da izdvoji oko četiri miliona evra.

Svi su se u Ljutice Bogdana nadali da će Boaći pokazati ono što je pokazivao u pređašnjem mandatu kada je igrao veoma bitnu ulogu u Zvezdinim evropskim pohodima, kao i u osvajanju titule. Ipak, do toga nije došlo iz više razloga.

Ofanzivac iz Gane je tačno toga 20. novembra prošle godine postigao pobjedonosni gol protiv Mačve u četvrtfinalu Kupa Srbije, a od tada – muk. Dvije duže i nekoliko kraćih pauza zbog povrede često ga je izbacivalo iz stroja, a u međuvremenu je koristio situaciju sa koronom da se oporavi i vrati na pravi put.

To do sada nije učinio, jer se pored širokog spektra ofanzivaca i odluka stratega nije baš naigrao. Boaći nije prva napadačka opcija ove sezone što mu daje sve manji prostor i da zatrese mrežu. Samo pet susreta ove sezone u domaćim takmičenjima i nijedan minut na evropskoj sceni tema je za brigu momka iz Afrike.

Želja definitivno nije sporna, pokazao ju je u situaciji kada je rovit izašao na teren u “vječitom” derbi 1. marta, ali možda ga je upravo ta utakmica koštala povratka u staru formu.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Novi šok za Hrvatsku – ključni igrač završio Mundijal

D

Ruki se divi Jokiću: Čoveče, on ima mnogo trikova

D

Postavljen novi svjetski dvoranski rekord u troskoku

D

Ostavite komentar