BMW X3 M i X4 M tunirani na 610 konjskih snaga - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

BMW X3 M i X4 M tunirani na 610 konjskih snaga

BMW očekuje da njegov X3 M postane najprodavaniji model s M oznakom širom svijeta pa nije ni čudo da tuneri već rade na poboljšanju performansi ovog SUV-a. Švajcarski Dahler je pripremio paket poboljšanja za X3 M, ali i za mehanički identični X4 M.

“Jaki kao grizli, čvrsto na zemlji, a ipak elegantni”, opis je za BMW-ov duo koji pokreće 3,0-litarski redni šestak s turbopunjačem, a koji razvija 480 KS i 600 Nm obrtnog momenta. Snažnije Competition verzije razvijaju 510 KS i 600 Nm.

Ipak, Dahler je te brojke povećao na 610 KS i 760 Nm, a za one koji žive u Njemačkoj i koriste dijelove autoputa bez ograničenja brzine, dobra vijest je uklanjanje limitera brzine. Dahler obećava još više snage sa Stage 2 paketom koji je trenutno u razvoju.

X3 M i X4 M su dobili sportski izduvni sistem od nehrđajućeg čelika, novo vješanje s kalibracijama koje su “eliminisale osjetljivost na bočni vjetar te unaprijedile izgled”.

Tuner nudi set 21 i 22-inčnih feluga, a poradio je i na vizuelnom unapređenju te ponudio detalje poput novog lip spojlera na prednjem braniku.

Izvor: Klix

Danas objavljeno

CFMOTO napada sport touring kategoriju

Vanja A

Porsche na “testu sjevernog jelena”

Vanja A

Grand Soleil 40 u Performance i Race izvedbama!

Vanja A

Ostavite komentar