Auto-moto Noviteti

BMW X3 M i X4 M tunirani na 610 konjskih snaga

BMW očekuje da njegov X3 M postane najprodavaniji model s M oznakom širom svijeta pa nije ni čudo da tuneri već rade na poboljšanju performansi ovog SUV-a. Švajcarski Dahler je pripremio paket poboljšanja za X3 M, ali i za mehanički identični X4 M.

“Jaki kao grizli, čvrsto na zemlji, a ipak elegantni”, opis je za BMW-ov duo koji pokreće 3,0-litarski redni šestak s turbopunjačem, a koji razvija 480 KS i 600 Nm obrtnog momenta. Snažnije Competition verzije razvijaju 510 KS i 600 Nm.

Ipak, Dahler je te brojke povećao na 610 KS i 760 Nm, a za one koji žive u Njemačkoj i koriste dijelove autoputa bez ograničenja brzine, dobra vijest je uklanjanje limitera brzine. Dahler obećava još više snage sa Stage 2 paketom koji je trenutno u razvoju.

X3 M i X4 M su dobili sportski izduvni sistem od nehrđajućeg čelika, novo vješanje s kalibracijama koje su “eliminisale osjetljivost na bočni vjetar te unaprijedile izgled”.

Tuner nudi set 21 i 22-inčnih feluga, a poradio je i na vizuelnom unapređenju te ponudio detalje poput novog lip spojlera na prednjem braniku.

Izvor: Klix

Slične objave

Brabus “nabudžio” G-klasu na 800 konjskih snaga – Foto

D V

Novi BMW Serije 3 karavan brusi formu na Nirburgringu

D V

Slovenački Tushek TS900 na događaju Salon Privé

V.R.

Ostavite komentar