BMW upozorava da globalni trgovinski rat može da ugrozi radna mjesta u SAD - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

BMW upozorava da globalni trgovinski rat može da ugrozi radna mjesta u SAD

Kako prenosi Tanjug, kompanija BMW obavestila je trgovinske predstavnike u SAD da bi intenziviranje globalnog trgovinskog rata moglo da ugrozi radna mesta u Južnoj Karolini.

Uvođenje trgovinskih barijera bi sputalo potencijal najveće fabrike BMW-a, čije je sedište u Spartanburgu u Južnoj Karolini, da izvozi oko 70 odsto svojih proizvoda širom sveta, kaž direktor te nemačke automobilske kompanije Oliver Cipse, prenosi Rojters.

“Ukoliko SAD to učine, onda smo svi na gubitku. Imam utisak da pažljivo slušaju. Ovaj izvoz održava brojna radna mesta u SAD!, rekao je Cipse na jednoj konferenciji auto-industrije u Štutgartu. Naglasio je da pogon u Spartanburgu do sada nije morao da smanjuje svoj prizvodni kapacitet, ali da bi dodatne globalne trgovinske prepreke mogle dovesti do toga.

SAD su početkom oktobra uvele carine od deset odsto na avione koje proizvodi evropski “Erbas” i od 25 odsto na francusko vino, te škotski i irski viski, kao i sir iz čitave Evrope kao kaznu za navodne nelegalne subvencije EU avionskoj industriji. Bela kuća je u više navrata upozorila da će uvesti carine i na uvoz evropskih automobila.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

“Odluku o potpunoj elektrifikaciji doneli političari, a ne auto-industrija”

Vanja A

Prvi put u istoriji prodato više električnih automobila nego dizelaša

Vanja A

Džeremi Klarkson odabrao najgore automobile u 2021. godini

Vanja A

Ostavite komentar