11. Augusta 2022.

BMW sve dublje zavlači ruku u džep kupca

Big Portal

Iako nova vremena pišu nova pravila po kojima je njegovo veličanstvo profit iznad svega, BMW je aktuelnim planovima a još više izjavama došao na samu ivicu ponižavajuće arogancije prema svojim korisnicima.

Nedavno su najavili da će kupcima u Americi naplaćivati 80 dolara za mogućnost korištenja Aple Play sistema u BMW modelima, a sada idu dalje u svojim planovima.

Ljubitelje a posebno vlasnike BMW modela u Velikoj Britaniji je razljutila najava da će od sada u vidu mesečne „pretplate“ plaćivati funkciju grejanja sedišta.

BMW vlasnici u Velikoj Britaniji ako žele da im oko zadnjice bude toplo, mesečno će morati da izdvoje 15 funti.

BMW se pobrinuo i za količinski popust, pa ako platite za celu godinu taj iznos će biti 150 funti za 12 meseci ili 350 funti za neograničeno korištenje.

Na ovaj način uprava BMW se hvali da će do 2030. zaraditi 5 milijardi evra samo od dodatne naplate za korištenje raznih funkcija u vozilu.

Kako se očekuje, sledeći na redu je paket pojačane snage i mnogih drugih funkcija koje će se takođe na ovaj način naplaćivati.

Zapravo, izgleda da kupovina novog BMW danas više nije čak ni „mačka u džaku“ vez jedna vrlo ozbiljna zamka za večito reketiranje vlasnika.

Vrelegume.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare