BMW se predomislio – minivan će dočekati drugu generaciju - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

BMW se predomislio – minivan će dočekati drugu generaciju

Uprkos najavama da bi bavarski proizvođač mogao da odustane od novog Active Tourera Serije 2, naslednik aktuelnog modela uveliko je u pripremi.

S obzirom na trenutnu klimu koja vlada među proizvođačima kada su u pitanju minivan modeli, ne bi bilo iznenađenje da se i BMW odrekao svog predstavnika u tom segmentu. Međutim, rukovodstvo kompanije iz Minhena odlučilo je da ipak zadrži Seriju 2 Active Tourer, kao rivala novom Mercedesu B klase.

Automobilski portali već su preneli i fotografije maskiranog pretprodukcijskog vozila nastale u snežnim uslovima vožnje, a uprkos “kamuflaži” čini se da će novi Active Tourer imati znatno izraženiji prednji deo sa većom maskom hladnjaka:

Osim toga, izgleda je da “nos” vozila sada viši nego kod prethodnika, zbog čega ovaj minivan pomalo podseća na krosover.

BMW za sada krije informacije o novom Active Toureru, ali poznato je da će ovaj automobil biti postavljen na unapređenu verziju UKL mehaničke platforme sa prednjim pogonom.

Očekuje se da će prostor u kabini biti nešto veći nego do sada, ali i da će spoljne dimenzije vozila porasti.

Motorizacija će izvesno biti preuzeta od nove Serije 1, pa treba računati na 1.5-litarski turbo-benzinac sa 3 cilindra i 140 KS, kao i na trocilindarski 1.5-litarski dizelaš koji proizvodi 116 KS. Pored njih, ponuda će obuhvatiti i 4-cilindarsku 2.0 dizel opciju u varijantama sa 150 KS i 190 KS.

Danas objavljeno

Bicikli prije automobila? Njemci se privikavaju na novi saobraćajni znak, vozači nisu srećni

Vanja A

Kako su Italijani pre 60 godina spasili Volkswagen

Vanja A

Sud odlučio: Gradovi nemaju pravo da progone Euro 6 automobile zbog visokih emisija NOx

Zeljka

Ostavite komentar