BMW razvio specijalne točkove za električne modele - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

BMW razvio specijalne točkove za električne modele

Nadolazeći iX3, kao i i4 i eventualno serijski iNext trebalo bi da koriste nove naplatke koji osim što omogućavaju bolju aerodinamiku, imaju i značajno manju masu od konvencionalnih točkova.

Bavarci ovaj novi točak nazivaju “BMW Aerodynamic Wheel”, a premijerno će se naći na modelu iX3. U suštini, BMW Aerodynamic Wheel ima manji otpor vazduha i ujedno manju masu. Predstavnici njemačkog proizvođača ističu da je masa manja za nekih 15 odsto u odnosu na točkove sličnih performansi.

BMW ističe da su testovi koje je sproveo ukazali na uvećanje dometa kod električnih modela. Tako će novi iX3 opremljen upravo ovim točkovima biti u stanju da pređe 10 km više u odnosu na standardne naplatke, i to sve mjereno po WLTP protokolu.

Njemačka premijum marka obećava da će kupci moći da personalizuju i ove točkove, te da su dizajn i mogućnost personalizacije bili visoko na listi prioriteta kada je stvaran BMW Aerodynamic Wheel.

Kako ovaj točak zaista utiče na domet električnih vozila vidjeće se u toku ove godine kada sa proizvodnih linija siđu i prvi primjerci električne varijante modela X3.

(Auto Republika)

Danas objavljeno

Hvalio se Ferrarijem, a vozio Toyotu VIDEO

Vanja A

Australijanci i Kanađani preferiraju EV, u SAD i dalje većina za benzince

Vanja A

Vožnja zimi: Kolika bi trebalo da bude temperatura u kabini automobila?

Vanja A

Ostavite komentar