BMW poručuje: Evropa nije spremna da zabrani SUS motore - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

BMW poručuje: Evropa nije spremna da zabrani SUS motore

Dok se Evropa suočava s pretećom gasnom energetskom krizom, BMW upozorava da potpuno prihvatanje električnih vozila kao jedinog masovnog prevoznog sredstva nije rešenje.

Izvršni direktor bavarske marke, Oliver Zipse, kaže da Evropa nije spremna za oštro isključivanje benzinskih i dizelskih motora: ‘Pogrešno je isključiti motore s unutrašnjim sagorevanjem u Evropi.

Industrija će izgledati drugačije u smislu opsega i strukture ako se okrene samo jednoj tehnologiji – rekao je Zipse.

Umesto da se oslanjaju samo na baterijske električne pogone, političari bi zato trebalo da slede pristup koji je otvoren za sve tehnologije: kad bi industrija morala da poboljša svoje emisije CO2 za pet posto svake godine, došlo bi do ogromnih pozitivnih klimatskih efekata, piše Jutarnji.hr.

S druge strane, ‘tvrdo gašenje‘ motora s unutrašnjim sagorevanjem bi dovelo do anomalija koje niko ovde više ne može da kontroliše – zaključio je Zipse.

Kako pišu nemački mediji, za razliku od većine proizvođača automobila, BMW se dugoročno ne fokusira samo na električne automobile, već i na različite pogonske tehnologije: motore s unutrašnjim sagorevanjem, hibride s motorima s sagorevanjem i elektromotorima, potpuno električne i automobile na vodonik.

Danas objavljeno

Hvalio se Ferrarijem, a vozio Toyotu VIDEO

Vanja A

Australijanci i Kanađani preferiraju EV, u SAD i dalje većina za benzince

Vanja A

Vožnja zimi: Kolika bi trebalo da bude temperatura u kabini automobila?

Vanja A

Ostavite komentar