BMW ne želi promijeniti kontroverzni dizajn nove maske - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

BMW ne želi promijeniti kontroverzni dizajn nove maske

BMW se nedavno okrenuo novom dizajnerskom jeziku koji nije po volji svima. Izuzetno velika prednja maska često je meta kritika, posebno na društvenim mrežama. Bavarski proizvođač kaže da osluškuje javnost, ali još ne vidi razlog za promjenu novog dizajna.

BMW se nedavno okrenuo novom dizajnerskom jeziku koji nije po volji svima. Izuzetno velika prednja maska često je meta kritika, posebno na društvenim mrežama. Bavarski proizvođač kaže da osluškuje javnost, ali još ne vidi razlog za promenu novog dizajna.

Predstavljanjem BMW-a Serije 4, iznenada se pojavila nova rešetka hladnjaka koju ćemo viđati na više modela u narednim godinama. “Bubrezi” su prilično veliki – jedna osoba to voli, druga mrzi.

Dizajner BMW-a, Hrvat Domagoj Đukec kaže da ne spava lošije zbog kritika.

“Ne možete napraviti dizajn koji se svima sviđa. Svako u kompaniji i izvan nje ima mišljenje i drugačiji ukus. Ako se stvarno želite istaknuti, morate smisliti nešto što je drugačije i prepoznatljivo”, rekao je u razgovoru za britanski AutoExpress.

Novi dizajnerski smjer BMW-a takođe se može vidjeti na električnom modelu iX, dok Gran Coupé i srodni i4 takođe slijede istu dizajnersku liniju.

“Svako ko ima poteškoća sa tim, moraće se naviknuti”, objašnjava Đukec.

Prema njegovim riječima, BMW-i bi trebalo da imaju nešto što ih izdvaja od konkurencije i morali bi biti drugačiji.

Čelnik BMW-ovog odeljenja za dizajn, Holanđanin Adrijan van Hojdonk, međutim, navodi da se ozbiljno gleda na reakcije.

“Pratimo i društvene medije, ali ne znamo da li su to stvarno kupci. Te stavove osluškujemo i planiramo da ih uvrstimo u dizajnerski postupak”.

(B92)

Danas objavljeno

Kako izgleda najveća benzinska stanica na svijetu

Zeljka

Kinezi grade najveću fabriku baterija za električne automobile u Evropi

Zeljka

Ponovo se prodaje Harley-Davidson Elvisa Prislija

Zeljka

Ostavite komentar