BMW M sigurnosna vozila za Moto GP 2021: M3, M4, M5 CS i M 1000 RR - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

BMW M sigurnosna vozila za Moto GP 2021: M3, M4, M5 CS i M 1000 RR

U toku su pripreme za sezonu 2021. u MotoGP svetskom šampionatu, koje počinje 28. marta Velikom nagradom Katara u Losailu. BMW M je ‘Službeni automobil MotoGP-a’ od 1999. godine, što uključuje pružanje sigurnosnog voznog parka. Ove godine BMW M GmbH predstavlja prvi put tri nova sigurnosna automobila i novi sigurnosni motocikl.

Kako piše Tportal.hr, u Kataru će BMW M3, BMW M4 i BMW M5 CS Sigurnosni automobili proslaviti svoj debi. Pridružiće im se novi sigurnosni motocikl BMW M 1000 RR. BMW M 1000 RR je prvi M model BMW Motorrada, a trkačka verzija pojaviće se na Superbike svetskom šampionatu.

Vozni park sigurnosnih automobila 2021. biće dovršen na prvoj evropskoj trci u sezoni, Grande Prémio de Portugal, 18. aprila u Portimau. Od tada će u akciji biti i BMW M8 Competition Coupe Safety Car, BMW M8 Competition Gran Coupe Safety Car, BMW X5 M Medical Car i još jedan BMW M 1000 RR Safety Bike.

Proizvodne verzije novih sigurnosnih automobila su već dizajnirane za sportske performanse i savršeno ponašanje u vožnji do granica. Zato je bilo potrebno samo nekoliko prilagođavanja kako bi se omogućilo njihovo korišćenje kao sigurnosnih automobila u MotoGP-u. Te izmene uključuju svetlosne grupe na krovu i prednja svetla, hitna isključenja struje za prevoz na trke…

Sa BMW M4 Competition Coupe Safety Car su uklonjena i zadnja sedišta, a ugrađen je i zaštitni kavez. BMW M3 i BMW M4 Sigurnosni automobili imaju modifikovane izduvne sisteme.

BMW M ove godine zauzima novi pristup bojama sa sigurnosnim automobilima. Umesto da se pojave u klasičnoj motorsport beloj boji, sigurnosna vozila biće u sportskim ekskluzivnim bojama iz M proizvodnih modela: BMW M3 Competition Sedan Safety Car u Frozen Grey Dark Metallic sivoj tamnoj metalik boji, BMW M4 Competition Coupe Safety Car u São Paulo žutoj boji i BMW M5 CS Sigurnosni automobil u Frozen Deep Green Metallic duboko zelenoj metalik boji.

Pri dizajniranju livreje, BMW M je ponovo odlučio da ostane u klasičnom, purističkom sigurnosnom izgledu automobila. Naglašava osnovne boje vozila, istovremeno ističući tipičan izgled sigurnosnog automobila.

Novi sigurnosni bicikl BMW M 1000 RR je bele boje s dobro poznatim M bojama, noseći živost koju će BMW M 1000 RR takođe koristiti u Superbike šampionatu.

Izvor:Tportal.hr
Foto: BMW M

Danas objavljeno

Honda oživljava džepnu mašinu

Vanja A

Android Auto je dobio sjajna podešavanja, noviteti koji će vas definitivno privući

Vanja A

Platila policiji gorivo – izdali saopštenje

Vanja A

Ostavite komentar