BMW i3 i i8 neće dobiti direktne nasljednike - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

BMW i3 i i8 neće dobiti direktne nasljednike

Mogli bi da kažemo da su modeli i3 i i8 izuzetno važni za BMW s obzirom na svoj električni i hibridni pogonski sklop

Mogli bi da kažemo da su modeli i3 i i8 izuzetno važni za BMW s obzirom na svoj električni i hibridni pogonski sklop. Ipak, radi se o sada već starijim automobilima koje je konkurencija pretekla pa bi ih trebalo obnoviti, odnosno dati im pravog naslednika, ali to se prema svemu sudeći neće desiti.

Kako prenosi portal Autonet, kada je BMW nedavno predstavio studijski model Vision M Next mnogi su se ponadali da je reč o najavi naslednika modela i8. Ali, Klaus Fröhlich, BMW-ov šef razvoja je izjavio da i8 neće dobiti direktnog naslednika. Dodao je i da i3 takođe neće imati direktnog naslednika.

Frölich kaže da su modeli iz linije i posebni automobili koji imaju određenu namenu pa cilj s njima nikada nije bio započeti novu modelsku liniju.

Dalje, Frölich je potvrdio da će konceptni Vision M Next u serijsku proizvodnju za otprilike tri godine. Potvrđeno je i da će imati hibridni pogonski sklop, dok ćemo na u potpunosti električni M automobil još neko vreme sačekati. Jedan od problema je relativno velika masa baterija koja onda utiče na agilnost vozila u krivinama i sl.

Možda se uskoro nešto u BMW-ovim planovima i promeni. Naime, trenutni glavi izvršni direktor BMW-a Harald Krueger odlazi s funkcije krajem aprila iduće godine pa se očekuje da će novo rukovodstvo doći s novim idejama.

Izvor: Autonet

Danas objavljeno

Nissan se ne odriče Skylinea bez obzira na “sječu” sedana

Vanja A

Kako izgleda kontroverzni Teslin volan

Vanja A

Ford pokrenuo Bronco, 125.000 kupaca nestrpljivo

Vanja A

Ostavite komentar