BMW bi iz svoje ponude mogao da izbaci više modela - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

BMW bi iz svoje ponude mogao da izbaci više modela

Kada je BMW objavio da prestaje s proizvodnjom modela serije 3 Gran Turismo, mnogi su se zapitali: Zar to još uvek proizvode?

Kada je BMW objavio da prestaje s proizvodnjom modela serije 3 Gran Turismo, mnogi su se zapitali: Zar to još uvek proizvode?

Tako da nije bilo drame oko gašenja tog automobila. Kako prenosi portal Autonet.hr, najnoviji izveštaj kaže da bi sledeće žrtve racionalizacije ponude mogli da budu modeli koji su osetno cenjeniji, posebno među entuzijastima sportske vožnje.

Automobile Magazine tvrdi da bi Bavarci mogli da iz ponude eliminišu nekoliko kabrioleta, uključujući one iz serije 2, serije 8 i nedavno lansirani Z4. Ti modeli neće dakle nestati preko noći, već jednostavno ne bi dobili naslednika kada se završi životni vek trenutne generacije.

Dalje, “birokratsku sekiru” bi mogli da osete i serija 8 Coupe, dok bi serija 8 Gran Coupe nastavila i u sledeću generaciju. Takođe, ista sudbina bi mogla da zadesi seriju 7 u verziji sa standardnim međuosovinskim rastojanjem s obzirom da većinu prodaje čini verzija s produženim međuosovinskim rastojanjem.

To važi i za X2 koji osetno zaostaje u prodaji za modelom X1. Razlozi za sve ovo su raconalizacija poslovanja, ulaganje u nove proizvode koji će ostvariti bolji povraćaj uloženog i sl.

S druge strane BMW će u ponudu dodati nove modele za koje se veruje da će ostvariti bolje prodajne rezultate. Jedan od njih je i veliki X8 koji neće biti samo coupe verzija modela X7. Ovaj veliki sportski crossover će navodno biti dostupan samo u M Performance i M verzijama, a pokretaće ga hibridni pogonski sklop s baterijama kapaciteta 60 kWh što garantuje i značajniju električnu autonomiju.

Takođe, ponuda će biti proširena s novim i modelima, kao što su iX3, i4 te produkcijski iNext.

Izvor: Autoblog.rs

Danas objavljeno

Maserati odlaže premijeru novog krosovera za 2022: Nema čipova

Vanja A

Porsche Taycan Cross Turismo Turbo S u problemima s brzinom na „testu severnog jelena“

Vanja A

BMW M135i xDrive za 2022. prošao kroz mehanička unapređenja

Vanja A

Ostavite komentar