Blokirana dva računa firme "Srebrena malina" - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Blokirana dva računa firme “Srebrena malina”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su po nalogu Suda BIH privremeno obustavili raspolaganje novčanim sredstvima na dva računa u iznosu od 1.096.520,78 konvertibilnih maraka i 2.083,45 eura, koja su u vlasništvu jednog pravnog lica, potvrdio je za N1 portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Riječ je o firmi F.H. Srebrena malina preko koje su nabavljeni sporni respiratori za potrebe zdravstvenih institucija u Federaciji BiH.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine preuzelo je predmet “Respiratori” od sarajevskog Kantonalnog tužilaštva. Dom naroda Parlamenta Federacije formirao je i ad hoc Komisiju koja bi trebala također ispitati spornu nabavku.

Vlada Federacije dala je Federalnoj upravi civilne zaštite rok do 8. maja da dostavi detaljne informacije o svim nabavkama medicinske opreme u posljednjem periodu. U međuvremenu je federalni ministar policije, Aljoša Čampara, kazao da je Federalna uprava civilne zaštite dostavila traženu informaciju o kojoj će Vlada Fedeeracije BiH raspravljati 14. maja.

Podsjetimo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu prije tri dana pretresli su prostorije kompanije FH Srebrena malina u Vogošći.

Ranije su pripadnici SIPA-e pretresli prostorije Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu.

(N1)

Danas objavljeno

Stravičan udes kod Mostara, poginule dvije osobe

M.

Sjajni Mitrović: Srbija se sa četiri gola oprostila od Beograda

Zeljka

Sijarto: EU treba da iskoristi svaku priliku za dijalog sa Rusijom

M.

Ostavite komentar