Blizzard otkazao novi StarCraft - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Blizzard otkazao novi StarCraft

Jedan bivši zaposleni u Blizzardu u sredu je saopštio da je više od dve godine radio na nečemu što nikada neće ugledati svetlost dana, odnosno – na nečemu što je otkazano.

Jedan bivši zaposleni u Blizzardu u sredu je saopštio da je više od dve godine radio na nečemu što nikada neće ugledati svetlost dana, odnosno – na nečemu što je otkazano.

Zahvaljujući insajderskim informacijama koje je objavio novinara Džejson Šrejer, objavljano je da je u pitanju igra StarCraft.

To je trebalo da bude pucačina u prvom licu, odnosno, kako je jedan od developera koji su radili na igri rekao: “Battlefield smešten u StarCraft univerzum”.

Navodno, u pitanju je isti projekat na kome je više od dve godine radio tim u kome su bili ključni Blizzardovi ljudi, kao što su Dastin Brauder, Dejvid Kim i drugi, čija su se imena našla među onima koji su poslednjih godina povučeni sa drugih projekata.

Kodno ime ovog StarCraft projekta je bilo Ares, a u igri ste mogli da igrate i kao Terran, ali i kao Zerg i Protoss.

Isti insajderski izvori su naveli da je sada fokus Blizzarda na igri Dibalo 4, za koju se očekuje najava na ovogodišnjem BlizzConu. Igru koja je trenutno obeležena kao Overwatch 2 (iako se možda neće tako zvati na kraju), i kod koje je veliki fokus na PvE elementima Overwatcha, jedan od zaposlenih je uporedio sa Left 4 Dead.

Ovo, inače, nije prvi put da Blizzard otkazuje StarCraft pucačinu. To je bilo slučaj i sa jednom od igara čuvene StarCraft: Ghost sage, iz prošle decenije, samo što je tu u pitanju bila pucačina iz trećeg lica.

Danas objavljeno

Novi Dell monitori imaju izdižuću kameru i mikrofone sa utišavanjem buke

Vanja A

Novi MacBook Pro modeli bi mogli imati izrez u displeju

Vanja A

Hakeri ukrali 60 GB podataka – objavili video snimak kao potvrdu

V.R.

Ostavite komentar