Blizu 5.000 korisnika aplikacije Građanska patrola - BIGportal.ba
Banja Luka

Blizu 5.000 korisnika aplikacije Građanska patrola

Putem mobilne aplikacije Građanska patrola, od njenog pokretanja u aprilu prošle godine, zabilježeno je 8.000 prijava građana, koje se uglavnom odnose na razne komunalne probleme, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Mobilnu aplikaciju Građanska patrola, namijenjenu za prijavu komunalnih problema, u tom periodu preuzelo je 4.880 građana Banjaluke, podaci su softverske kompanije “DVC solušns”, koja je gradu donirala ovu aplikaciju.

Prema objedinjenim podacima gradskih službi, građani su u najvećoj mjeri prijavljivali nepropisno odlaganje otpada, nepropisno parkiranje, oštećenja na putevima i na komunalnoj opremi, neispravnu javnu rasvjetu, te ukazivali na oštećenja ili potrebu za uređenjem javnog zelenila.

  • Sve nadležne gradske službe trude se da u što kraćem roku reaguju po prijavama upućenim putem ove aplikacije – navodi se iz Gradske uprave.

I tokom protekle sedmice, najveći broj prijava odnosio se na oštećenja komunalne opreme, poput sprava na dječijim igralištima. Prijavljena je i pokvarena javna rasvjeta u ulicama Put srpskih branilaca, Sime Miljuša, Krfskoj, Ravnogorskoj i Nenada Kostića.

Grad Banjaluka zahvaljuje građanima za prijavljivanje uočenih problema i poziva ih da aktivno koriste Građansku patrolu kako bi Banjaluka bila ljepša i uređenija.

Aplikacija Građanska patrola omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome, putem aplikacije, obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će dalje preduzimati potrebne korake.

Korisnici Građanske patrole aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju svoje lične podatke kroz aplikaciju. Sve proslijeđene prijave su anonimne.

Aplikacija je dostupna putem postojećih platformi “Plej stor” i “Ep stor”, potpuno besplatno.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.energije za 23.04.2021.

Vanja A

Gradonačelnik građanima Banjaluke čestitao Dan grada

M.

Bilbordi dobrodošlice u Banjaluci: “Dobro došao, predsjedniče”

M.

Ostavite komentar