16. Maja 2020.

“Bleki, ako ne budeš slušao, moraćemo da se pobijemo”

Big Portal

Krstajić je bio taj koji je Milenkovića uvrstio među “orlove” i vodio ga na Mondijal u Rusiji 2018. godine.

“Nikad nisam birao igrače po godinama, nego po karakteru, radnoj etici i veštinama. Nikola je ispunjavao sve i pokazao je zavidan kvalitet još u Partizanu. Nikad mi nije prošlo kroz glavu da ga ne bih pozvao, ali moram da zahvalim i kolegi Ljubiši Rankoviću“, rekao je Krstajić.

Za Milenkovića ističe da može da igra i kao štoper i kao bek, odnosno, podjednako dobro i u 3-5-2 i 4-2-3-1 formaciji.

“Mislim da je jedan od najboljih mladih u svetu trenutno i verujem da ako odluči da pređe negde, prvo treba da bude siguran u minutažu koju će dobiti. Po mom mišljenju, Fiorentina mu to nudi, može da napreduje i trebalo bi da ostane bar još sezonu”.

Bivši selektor Srbije ispričao je i anegdotu sa Milenkovićem sa jednog od treninga.

“Na svakom treningu je bio sto posto fokusiran i prisutan, spreman da sluša uputstva… Jednom sam mu rekao: ‘ako ne budeš uradio isto kao ja, onda ćemo morati da se pobijemo’. Naravno, obojica smo se nasmejali. Bio sam svestan njegovog potencijala i nisam očekivao ništa manje”, istakao je Krstajić.

Osvrnuo se i na Dušana Vlahovića, za koga smatra da je napadač kakvog je dugo Srbija čekala.

“Kao i Milenković, i Vlahović ima perspektivu i kvalitet. Dušan ima pravi karakter i to je važno. Bio je strpljiv i čekao je šansu u Firenci i iskoristio je. Ako nastavi ovako, a siguran sam da hoće, nema sumnje da će u budućnosti uraditi velike stvari. Vlahović je napadač kakvog je Srbija dugo čekala, kao Darko Kovačević u svojim danima”, istakao je Krstajić i zaključio:

“Da sam ostao selektor, on bi već bio u mom timu, jer mislim da je jedan od tri najbolja srpska špica danas, bez obzira na godine”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare