30. Januara 2020.

Blater: Na raspolaganju sam francuskom pravosuđu, ali u Švajcarskoj

Big Portal

Ipak, Blater zahteva da se saslušanje održi u njegovoj Švajcarskoj.

Nisam spreman da dodjem u Francusku na saslušanje, ali sam na raspolaganju francuskom pravosuđu ako se saslušanje održi u Švajcarskoj“, rekao je Blater agenciji Frans pres.

Blater je pismom preko advokata obavestio o tome francusku policiju.

On je suspendovan zbog kontroverzne isplate Mišelu Platiniju za konsultantske poslove, a umešan je i u najveći skandal koji je potresao svetsku kuću fudbala vezano za pranje novca i malverzacije.

Blater (83) je agenciji Frans pres 11. decembra prošle godine rekao da će svedočiti u Francuskoj ako državna kancelarija finansijskog tužioca (PNF) to od njega “zvanično zatraži”.

Tada je rekao da je u aprilu 2017. godine, na zahtev te kancelarije već saslušan.

Istraga o uslovima dodele domaćinstva Svetskog prvenstva 2022. godine odvijala se tri godine pod okriljem PNF, a prošlog decembra poverena je pariskom istražnom sudiji. Ta istraga pokrenuta je posebno zbog “aktivne i pasivne korupcije”.

Želimo da vidimo gospodina Blatera, u Francuskoj ili Švajcarskoj, ne znam kada. Francusko pravosudje će želeti da ga sasluša“, rekao je istražitelj i centralne kancelarije za borbu protiv korupcije i finansijskih prekršaja.

Nadležni žele da utvrde pod kojim uslovima je FIFA 2. decembra 2010. godine poverila Kataru organizaciju Mundijala 2022. godine. U tom slučaju ispitan je i Platini.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare