"Blagosloveni" Maks ostaje šampion! - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

“Blagosloveni” Maks ostaje šampion!

Aktuelni šampion UFC pero kategorije Maks Holovej savladao je Frenkija Edgara u Edmontonu i odbranio pojas odlukom sudija.

Aktuelni šampion UFC pero kategorije Maks Holovej savladao je Frenkija Edgara u Edmontonu i odbranio pojas odlukom sudija.

Dvadesetsedmogodišnji Holovej je vodio jednu izuzetno pametnu borbu, kontrolisao je tempo tokom svih pet rundi i potpuno zasluženo trijumfovao jednoglasnom odlukom sudija.

Frenki Edgar je delovao spremno i u prvoj rundi uspevao da pogodio nekoliko udaraca u lice Maksa Holoveja, a kako je borba odmicala Holovej je sticao sve veću kontrolu.

Koliko god Edgar pritiskao Holoveja, popularni “Blagosloveni” uspevao je da kontra napadima beleži poene, što sudijama nije promaklo.

Frenki Edgar je nekadašnji šampion lake kategorije i u pitanju je borac sa ozbiljnom reputacijom u svetu borilačkih sportova, a Maks Holovej je posle borbe sa njim rekao da je ovom pobedom pokazao da pripada eliti.

“Svi su govorili da neću moći da se rvem sa Edgarom, svi su govorili da ne mogu da se nosim sa njegovom brzinom. Želeo sam da dokažem da mogu da se borim svih pet rundi i da pokažem svetu da pripadam eliti! Frenki je pravi ratnik, on mi je bio prava inspiracija i zaista je veliki čovek”, istakao je Holovej.

Danas objavljeno

Stanković preuzima Sampdoriju

Vanja A

Đoković: Dobro se osjećam

Vanja A

Jokić “oduvao” Embida i dobio novo priznanje

Vanja A

Ostavite komentar