29. Jula 2020.

Blagodati vitamina B: Zašto su male količine piva dobre za zdravlje

Big Portal

Većina ljekara mišljenja je da umjereno konzumiranje alkohola može biti dobro za zdravlje, ali obično je vino u prednosti u ovim slučajevima zbog antioksidativa. Istina je da pivo i vino sadrže jednaku količinu antioksidativa, a postoji još nekoliko stvari koje trebate znati, piše CNN.

Sadržaj proteina i B vitamina u pivu je veći od onog u vinu. Stoga će pivo više napuniti vaše tijelo proteinima od čaše chardonnaya. Međutim, iako je pivo dobar izvor B vitamina, alkohol u njemu uglavnom utječe na te blagodati. Stoga stručnjaci naglašavaju da pivo u umjerenoj količini povoljno djeluje na zdravlje te pospješuje zdravo starenje.

Inače, B vitamini imaju brojne učinke u očuvanju zdravlja, od stvaranja energije, normalne funkcije živčanog sistema, regulacije hormona, mentalnog zdravlja, pa sve do zdravlja srca i imunološkog sistema.

Pivo sadrži od 95 do 360 kalorija u 350 mililitara ovog pića, a prosječna boca piva otprilike 150 kalorija. Čaša vina od 150 mililitara pak sadrži 120 kalorija. Zbog toga je lagano pivo nekad bolji izbor od vina.

Jedno do dva piva dnevno dobra su za vaše kosti. Mješavina piva sadrži silicij koji je dostupan u vrlo malo prehrambenih proizvoda, a povezan je sa čvrstoćom i zdravljem kostiju.

Mislite da je svjetlina boje piva jednaka količini kalorija? Nije uvijek tako. Svjetlina piva zapravo se odnosi na postotak alkohola i kalorija. Piva koja sadrže više alkohola imaju više kalorija.

Američki centar za kontrolu bolesti preporučuje muškarcima da konzumiraju dva piva dnevno, a ženama jedno. Više od toga ima štetne učinke po zdravlje.

Ako želite savršenu čašu hladnog piva, prethodno ostavite čašu nekoliko sati u zamrzivaču, tako da bude bijela, smrznuta i ispunjena dimom kada je izvadite.
Nagnite čašu prilikom sipanja piva, a potom je držite uspravnom pri kraju sipanja. Time ćete dobiti savršenu količinu mjehurića piva na vrhu čaše.

Pivo je odličan sastojak koji možete dodati u juhe, marinade i brojna jela koja uključuju cjelovite žitarice. Pivo je također odlično za vraćanje života i sjaja vašoj kosi.

Klix.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare