BlackBerry predstavlja telefon sa podrškom za 5G? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

BlackBerry predstavlja telefon sa podrškom za 5G?

Ljubitelji ovog brenda možda se još uvek nadaju nečemu, pogotovo sada kada stižu glasine da je BlackBerry telefon koji podržava 5G još uvek u fazi izrade, čak se pominje da postoji i datum izlaska.

Prošlo je neko vreme otkako smo čuli bilo šta u vezi sa kompanijom BlackBerry. Nakon što je prestala da proizvodi sopstvene pametne telefone, kompanija je prešla na licenciranje svog brenda drugim proizvođačima pametnih telefona poput TCL-a. Međutim, vesti na tom frontu takođe su zamrle.

A onda je pre nekih godinu dana kompanija OnwardMobility sa sedištem u Teksasu otkrila da je licencirala brend za kreiranje prvog 5G BlackBerry telefona. Tada je cilj bio lansiranje telefona do prve polovine 2021. Taj cilj je definitivno promašen, ali kompanija želi da dokaže da se još uvek želi da napravi prvi 5G telefon sa brendom čuvene kompanije.

To, međutim, ne uliva mnogo više nade nego ranije. Ono što su sada uradili je pokretanje “Pre-Commitment Program-a”, kako bi pozvali one istinski željne da vide takav telefon. To bi trebalo da bude nešto poput insajderskog programa koji obećava rani pristup informacijama i samom telefonu.

To i dalje ne znači da kompanija preuzima bilo kakvu obavezu u vezi sa novim datumom lansiranja. Za sada nema čak ni najave o tome šta da očekujete od telefona, poput tradicionalne tastature BlackBerry QWERTY. Traženje “insajdera” za doprinos dizajnu u ovom trenutku postavlja pitanje da li OnwardMobility uopšte ima proizvod koji je već u fazi izrade, posebno onaj koji je trebalo da bude lansiran pre nekoliko meseci, navodi slashgear.com.

Sudbina brenda BlackBerry u ovom trenutku prilično visi o koncu. Definitivno još uvek postoje ljubitelji kultnog dizajna telefona sa fizičkom tastaturom, ali i njih će možda biti sve manje kako vreme prolazi bez ijednog novog BlackBerry telefona na tržištu.

Danas objavljeno

Opera pokrenula namjenski kripto pretraživač

Vanja A

Projekat Renegade ima za cilj da pojednostavi pokretanje ARM64 Windows 10/11 na Android uređajima

Vanja A

Najnovija ažuriranja Google Play Services i Play prodavnice donose nekoliko poboljšanja za vaš Android uređaj

Vanja A

Ostavite komentar