BL: Sramna odluka gradske uprave - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

BL: Sramna odluka gradske uprave

Zbog održavanja fudbalskog turnira na Trgu Krajine, opozicionim poslanicima Narodne skupštine nije dozvoljeno organizovanje potpisivanja peticije. Ovakvom odlukom poslanici su ogorčeni, ali ističu da nisu iznenađeni. Ovo je za njih, samo još jedna u nizu sramnih odluka gradske uprave Banjaluka.

Zbog održavanja fudbalskog turnira na Trgu Krajine, opozicionim poslanicima Narodne skupštine nije dozvoljeno organizovanje potpisivanja peticije. Ovakvom odlukom poslanici su ogorčeni, ali ističu da nisu iznenađeni. Ovo je za njih, samo još jedna u nizu sramnih odluka gradske uprave Banjaluka.

Još jedan zahtjev narodnih poslanika Jelene Trivić, Draška Stanivukovića i Nebojše Vukanovića, gradska uprava Banjaluka nije odobrila. Naime, danas su na Trgu Krajine planirali da organizuju potpisivanje dvije peticije. Jednom bi tražili da se dozvoli okupljanje na trgu, a drugom bi zahtjevali da se preduzmu konkretne mjere na rješavanju ekološkog problema u „Incelu“. Međutim, gradske vlasti nisu dozvolile postavljanje štanda i to zbog organizovanja sportske manifestacije.

„Za datume koji su traženi nije bilo moguće dati odobrenje jer je trg zauzet zbog drugih manifestacija, za koje su njihovi organizatori podnijeli zahtjeve znatno ranije“, navodi se u odgovoru banjalučke gradske uprave.

Iz opozicije poručuju da je ovo još jedan dokaz da demokratija u ovom gradu i u ovoj državi ne postoji. Kaže, da ih ovakvo ophođenje gradske vlasti neće udaljiti od namjere da se bore za bolju i pravedniju vlast, te da će peticiju organizovati narednog ponedjeljka.

„Mali je Trg Krajine, skromnih kapaciteta pa vjerujem da bi jedan sto zauzeo previše prostora i da bi on narušio bogat kulturno – umjetnički i sportski program koji organizuje gradska uprava. Da ne budem ironičan, ali ovo je jedna u nizu sramnih odluka gradske administracije po kojoj se vidi da se pokušava sputati bilo kakav oblik političkog djelovanja u skladu sa Ustavom. Dakle, krše se osnovna građanska prava svih ljudi, ali to je samo jedan od pokazatelja u kakvoj zarobljenoj državi živimo“, ističe poslanik u klubu SDS-a u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović.

„Mislim da je ovo još jedno vrijeđanje inteligencije Moja poruka je da moraju shvatiti da postoje mladi ljudi koji su toliko tvrdoglavi i da nikad od borbe za otadžbinu i zemlju neće odustati. Dakle, prihvatićemo tu njihovu laž da ne može ovih sedam dana i mi tražimo da nam odobre zahtjev za naredni ponedjeljak da potpisujemo dvije peticije“,navodi Draško Stanivuković (PDP).

Osim ove dvije peticije, iz opozicije ističu da nisu odustali ni od trećeg zahtjeva koji je predstavljen na drugom skupu u parku „Mladen Stojanović“. Poslanici i dalje traže na uvid diplome zaposlenih u javnom sektoru, a od ispunjavanja ovih zahtjeva zavisiće kada će se održati naredni protest opozicije.

BN TV

Danas objavljeno

Stranci traže analizu teksta izmjene Izbornog zakona

M.

Ministar traži suspenziju policajca koji je udarao radnika na parkingu u Sarajevu

M.

Predmet “Dženan Memić”: Svjedoci govorili o snimcima s kuće Šerifa Konjevića

M.

Ostavite komentar