"BL Bike" startuje u aprilu - BIGportal.ba
Banja Luka

“BL Bike” startuje u aprilu

Sistem automatskog iznajmljivanja bicikala “BL Bike” biće u funkciji od aprila, ako ne dođe do pogoršanja vremenskih uslova, potvrdili su za “Nezavisne” iz Gradske uprave.

Navode da je u sistemu trenutno raspoloživo 40 bicikala, i to na pet lokacija u gradu.

“Bicikli će biti na raspolaganju građanima u Centru, u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, odnosno preko puta zgrade Gradske uprave, kod ‘Aquane’, u Ulici majke Jugovića, kod Studentskog centra ‘Nikola Tesla’, te u parku ‘Mladen Stojanović’, dio uz trotoar Ulice kralja Petra I Karađorđevića, kao i u naselju Obilićevo na ukrštanju Krfske i Ulice cara Lazara”, saopštili su iz Gradske uprave.

Cijene iznajmljivanja bicikala ostaju iste, odnosno prvih pola sata u toku dana je besplatno, dok se svaki naredni čas naplaćuje 1,5 KM.

Građane je obradovala vijest da će ovaj sistem uskoro početi s radom.

“Svaki dan na posao putujem gradskim prevozom, a s obzirom na to da je sada smanjen broj linija, od aprila ću moći iznajmiti bicikl, što će mi olakšati odlazak na posao”, rekao je jedan građanin.

Zainteresovani za korištenje ovog sistema mogu se registrovati putem interneta, mobilnom aplikacijom i direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Grad je prošle godine u okviru projekta “Podrška jedinicama lokalne samouprave u RS u promociji održive urbane mobilnosti” dobio i parking za bicikle, sa nadstrešnicom, te nove bicikle za “BL Bike”.

Ovaj sistem iznajmljivanja bicikala je osnovan 2018. godine kada ih je u funkciji bilo 30, a u međuvremenu je sistem proširen kako bi građane i posjetioce podstaknuli na fizičke aktivnosti te kako bi se poboljšala turistička ponuda grada.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Besplatan prevoz za đake i studente iz višečlanih porodica

M.

Planirana isključenja el.enegije za 25.01.2022.godine

Vanja A

Ko će biti “desna ruka” sugrađana: Banjaluka bira članove savjeta mjesnih zajednica

M.

Ostavite komentar