“BL bajk” se širi gradom: Terminali planirani u svim većim banjalučkim naseljima - BIGportal.ba
Banja Luka

“BL bajk” se širi gradom: Terminali planirani u svim većim banjalučkim naseljima

Iako je „BL bajk“ stigao u najveći grad Srpske još 2018. godine, mnoga banjalučka naselja i dalje čekaju na svoj parkinge za iznajmljivanje bicikla.

Takav je slučaj i s naseljem Budžak, koje je od centra udaljeno dovoljno da većina građana koristi neko prevozno sredstvo. Ipak, biciklističkom stazom je dobro povezano sa ostatkom grada, pa bi im „BL bajk“, kažu oni, dobro došao.

“S obzirom na to da mnogi od nas, koji živimo u Budžaku, zbog različitih obaveza svakodnevno idemo u druge dijelove grada, pa se i suočavamo sa gužvama, vozeći se autobusom ili automobilom, dobro bi nam došao „BL bajk“ terminal. Bicikl je dobro prevozno sredstvo, dobro smo povezani biciklističkom stazom, tako da ispunjavamo sve uslove za to”, rekla je Banjalučanka nastanjena u Budžaku.

Iz Gradske uprave ističu da je planirano proširenje sistema automatskog iznajmljivanja bicikla „BL bajk“, ali za sada ne otkrivaju na kojim lokacijama će biti postavljeni i koliko novih treminala je predviđeno.

Ono što je sigurno, kažu iz Grada, jeste to da će svako veće naselje u Banjaluci u narednom periodu dobiti svoj terminal.

Podsjetimo, ovaj sistem je zaživio još 2018. godine, a trenutno je pet lokacija u gradu opremljeno odgovarajućim terminalom i sistemom za iznajmljivanje i parkiranje, i to u centru grada, preko puta zgrade Gradske uprave, kod vodenog parka „Akvana“, kod Studentskog centra “Nikola Tesla”, u parku “Mladen Stojanović”, te u naselju Obilićevo u Krfskoj ulici.

Građanima je na raspolaganju 40 bicikala, prenosi Srpskainfo.

Danas objavljeno

Stanivukovićeva nova sistematizacija: U Gradskoj upravi još 70 radnika

M.

Zbog kvarova na vrelovodu nekoliko banjalučkih ulica bez grijanja

M.

Izvorište Subotica van pogona: Dio Obilićeva zbog radova bez vode

M.

Ostavite komentar