BL BAJK IDE IDE NA ZIMSKI ODMOR: Iznajmljivanje bicikala moguće do nedjelje - BIGportal.ba
Banja Luka

BL BAJK IDE IDE NA ZIMSKI ODMOR: Iznajmljivanje bicikala moguće do nedjelje

Sistem automatskog iznajmljivanja bicikala, „BL bajk“, koji Banjalučani i svi oni koji su u posjeti našem gradu mogu da koriste već dvije godine, ovogodišnju sezonu završava sa 1.266 aktivnih korisnika.

U nedjelju, je zadnji dan u ovoj godini kada će Banjalučani moći da koriste usluge „BL bajka“, nakon čega slijedi zimska pauza, sve do proljeća.

Prema statistici Odjeljenja za saobraćaj i puteve, najviše najmova je ostvareno radnim danima, a najčešća upotreba bicikala bila je u vremenu od sedam do osam časova i od 16 do 17 časova.

– To je potvrda onoga zbog čega je i uveden ovaj sistem, a to je svakodnevna upotreba bicikla za odlazak na posao, školu i na fakultet, odnosno sve veća upotreba bickla umjesto putničkih automobila – istakli su iz odjeljenja.
Sistem je ove godine proširen dodatnim terminalnom i biciklima u naselju Obilićevo, tako da je na području grada pet lokacija sa ukupno 36 bicikala, koje su opremljene odgovarajućim terminalom i sistemom za izajmljivanje i parkiranje bicikla.

Riječ je o lokacijama: u centru grada – ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), „Akvana“, Ulica Majke Jugovića (kod Studentskog centra „Nikola Tesla“), Park „Mladen Stojanović“, dio uz trotoara Ulice kralja Petra I Karađorđevića i naselje Obilićevo (Krfska ulica).

– U narednoj godini proširićemo sistem, te će naši sugrađani i posjetioci moći koristiti dodatne terminale i bicikle. Cilj je da svako veće naselje ima svoj terminal za iznajmljivanje bicikla. Takođe, na ovaj način želimo podstaknuti na fizičku aktivnost i poboljšati turističku ponudu našeg grada, te se pridružiti evropskim gradovima koji se opredjeljuju za održivu mobilnost i zaštitu životne sredine – zaključili su u resornom odjeljenju.

Prvih pola sata iznajmljivanja bicikla u toku dana je besplatno, a nakon toga svaki sljedeći započeti čas je 1,5 KM.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Grijanje u Banjaluci počinje u srijedu uveče

M.

Direktor Aerodroma Banjaluka najavio novu liniju: Od naredne godine direktan let za Atinu

M.

,,Predizborna trka” među đacima: Evo gdje je u Banjaluci glasanje obavezno

M.

Ostavite komentar