Bjegunac iz zatvora uhapšen u Britaniji dok je išao kupiti Call of Duty jer mu je bilo dosadno. - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Bjegunac iz zatvora uhapšen u Britaniji dok je išao kupiti Call of Duty jer mu je bilo dosadno.

Policija je u Velikoj Britaniji uhvatila bjegunca iz zatvora zahvaljujući dosadi, Call of Dutyju i njegovoj, kako kažu, “idiotskoj ideji”.

Policija britanske regije West Midlands jučer je podnijela izvještaj o incidentu koji se zbio ranije ove godine, a rezultirao je hapšenjem kriminalca koji je krajem 2020. pobjegao iz zatvora. Kriminalac je uhapšen dok je kupovao novu igru iz serijala Call of Duty.

36-godišnji Clint Butler u zatvoru je služio 17-godišnju kaznu zbog oružane pljačke i ista mu je trebala isteći 2024. godine. No, iz nekog je razloga odlučio pobjeći iz zatvora da bi doznao kako je na snazi lockdown  zbog kojega su mu aktivnosti na slobodi ionako bile vrlo ograničene.

Butler je uhapšen 17. 1. nakon što su policajci prišli primijetivši da ih izbjegava kretanjem u suprotnom smjeru. Na pitanje zašto se nalazi u gradu Butler je odgovorio: “Došao sam kupiti novi Call of Duty jer ne mogu sjediti u lockdownu.” Prilikom dodatne provjere identiteta, bjegunac je udario jednog policajca, ali je savladan te je ponovno završio u zatvoru. Dobio je dodatnih 13 mjeseci kazne za bijeg iz zatvora te šest mjeseci za napad na policajca.

Interesantan je zaključak britanske policije:

“Ostat će misterij zašto je odlučio rizikovati povratak u zatvor idiotskom odlukom da dođe u grad u toku lockdowna kako bi kupio videoigru.”

Doista- ionako bi mu bilo bolje da je igrao besplatni Warzone.

Danas objavljeno

Whatsapp navodno testira veb verifikaciju u dva koraka, pozadinu za ćaskanje za glasovne pozive

Vanja A

Lansiranje Google Pixel 6a i Pixel Watch-a najavljeno za događaj Google I/O 2022 u maju

Vanja A

Predstojeći iMac Pro će imati nadograđeni M1 Max čipset sa 12 CPU

Vanja A

Ostavite komentar